UEFA Liga šampiona

Čelsi nije mogao sa igračem manje, Benzema i Asensio trasirali pobedu Reala

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

12.04.2023 22:55
Čelsi nije mogao sa igračem manje, Benzema i Asensio trasirali pobedu Reala Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Real Madrid je očekivano pobedio Čelsi na "Santijago Bernabeu" 2:0 (1:0) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona i pred revanš 18. aprila na "Stamford Bridžu" poneo lep kapital. Čelsi se dosta dobro borio protiv kvalitetnijeg tima, a poklekao je u poslednjih pola sata kada je ostao sa igračem manje posle isključenja Bena Čilvela.

Čelsi je stigao na "Santijago Bernabeu" sa ciljem da iznenadi Real i posle dobrog presinga Žoao Feliks je u trećem minutu zašprintao od centra, imao je čistinu pred sobom, ali je Militao uspeo da ga sustigne i možda dekoncentriše u toj meri da Portugalac ne uputi najprecizniji udarac. Kurtoa je uspeo da odbrani.

Realu je bilo potrebno desetak minuta da se navikne na presing Kantea, Kovačića i Enca Fernandeza, a kada su Modrić, Kros i Valverde uspostavili ravnotežu i branilac trofeja Lige šampiona je počeo da ugrožava Kepu. 

Prvi pravi pas doneo je prednost Realu. Valverde je uputio dubinski pas ka Vinisijusu Žunioru koji je uspeo da šutira, Kepa je odbio loptu samo do Benzeme koji je ubacio "otpadak" u mrežu. Bio je to 11. gol Benzeme protiv engleskih klubova (Čelsi, Liverpul, Mančester siti) u poslednje tri godine!

Samo minut kasnije, Tiboa Kurtoa je odbranio fenomenalno udarac Rahima Sterlinga i sprečio izjednačenje. Međutim, od tog momenta pa do kraja poluvremena Real je kontrolisao meč, ali nekoliko dobrih akcija Rodriga i Vinisijusa nisu iznedrile opasnost po gol Čelsija.

Nastavio je Real da dominira u nastavku, imao je jasan plan da ne dozvoli brze tranzicije Londonaca. S druge strane izlazak Kulibalija zbog povrede u 55. minutu destabilizovao je poslednju liniju, promenio je Frenk Lampard formaciju i - pogrešio. Rodrigo je pobegao odbrani, sustigao ga je Ben Čilvel, srušio na ivici šesnaesterca i zaradio isključenje.

Čekalo se samo kada će vladar Evrope da iskoristi višak na terenu, Marko Asensio je proveo samo tri minuta na terenu, a zatim je iskoristio dobar povrazni pas i sa 16 metara ponovo savladao Kepu za ugodnih 2:0.

Real je lako održavao rezultat, Čelsi je samo gledao da ne primi više golova, a Mejson Mount je u poslednjim sekundama meča mogao da dođe i do gola da Ridiger nije sjajno intervenisao.

Real Madrid - Čelsi 2:0 (1:0)

Stadion: Santjago Bernabeu
Sudija: Fransoa Letesije (Francuska)
Strelac: Benzema u 21. i Asensio u 74. minutu.
Crveni karton: Čilvel (Čelsi) u 59. minutu

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga (od 71. Ridiger) - Valverde, Modrić (od 81. Sebaljos), Kros (od 84. Čuameni) - Vinisijus, Benzema, Rodrigo (od 71. Asensio).

Čelsi: Kepa - Silva (od 75. Mount), Fofana, Kulibali (od 55. Kukurela) - Džejms, Fernandez, Kovačić, Kante (od 75. Galager), Čilvel - Sterling (od 65. Haverc), Žoao Feliks (od 65. Čalobah).

UEFA Liga šampiona, prvi mečevi četvrtfinala

Utorak

Mančester siti - Bajern 3:0 (1:0)
/Rodri 27, Bernardo Silva 70, Haland 77/

Benfika - Inter 0:2 (0:0)
/Barela 51, Lukaku 82 pen/

Revanši 19. aprila

Sreda

Real Madrid - Čelsi 2:0 (1:0)
/Benzema 21, Asensio 74/

Milan - Napoli 1:0 (1:0)
/Benaser 40/

Revanši 18. aprila

Polufinale

Real/Čelsi - Mančester s./Bajern
Milan/Napoli - Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun