UEFA Liga šampiona

Tijago Silva utučen i razočaran: Klub pravi pogrešne korake, jako frustrirajuća sezona za nas

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

19.04.2023 12:32
Tijago Silva utučen i razočaran: Klub pravi pogrešne korake, jako frustrirajuća sezona za nas Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Fudbaleri Čelsija su na "Stamford bridžu" doživeli eliminaciju u četvrtfinalu Lige šampiona pošto su poraženi od Real Madrida 0:2, identično kao i u prvom meču na "Santjago Bernabeu".

"Plavci"  su u ozbiljnoj krizi s obzirom na to da su protiv "kraljevskog kluba" bili skoro potpuno nemoćni, dok u domaćem prvenstvu postoje matematičke šanse da ispadnu iz elitnog ranga.

Defanzivac londonskog kluba, Tijago Silva, bio je vidno nezadovoljan sinoćnim porazom, te je oštro kritikovao rukovodstvo:

"Napravljen je prvi korak. Pogrešan korak, ali je napravljen. Promenjeni su vlasnici, novi igrači su došli. Morali smo da pređemo u veću svlačionicu, jer postojeća nije odgovarala veličini tima", rekao je iskusni Brazilac, pa dodao:

"Trener može da izabere samo 11 igrača za startnu postavu od njih 30. Neki ne mogu da budu u timu, a potpisali smo osam igrača u januaru. Moramo da zastanemo, da napravimo strategiju. U suprotnom – mogli bismo da napravimo iste greške. Uvek je neko uznemiren, jer ne mogu svi da igraju", istakao je Silva.

Trener ekipe, Frenk Lampard, našao se u centru kritika s obzirom na to da je prvi menadžer u istoriji Čelsija koji je doživeo četiri vezana poraza po preuzimanju uloge šefa stručnog štaba:

"Ne možemo da krivimo trenere, a mi da ne snosimo i ne preuzmemo odgovornost. Ovo je teško razdoblje za klub, sa dosta neodlučnosti. Svi previše pričaju o smeni trenera. Imali smo ih trojicu ove sezone, plus utakmica sa Brunom, koju nismo dobili. Moramo da pogledamo šta je pogrešno urađeno i da pokušamo to da promenimo", kazao je Silva.

Vidno utučen i razočaran, na kraju je prokomentarisao kako je ovo jedan od najtužnijih dana u njegovoj fudbalskoj karijeri:

"Za mene je ovo bila teška i frustrirajuća sezona. Ovo je, možda, bio moj poslednji meč u Ligi šampiona. Ostalo mi je još samo godinu dana ugovora i moja karijera je pri kraju. Veoma tužan dan", podvukao je brazilski štoper.