UEFA Liga šampiona

Četvrtfinale Liga šampiona na TV Arena sport: Veliki derbi u Mančesteru, Benfika dočekuje Inter

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2023 10:27
Četvrtfinale Liga šampiona na TV Arena sport: Veliki derbi u Mančesteru, Benfika dočekuje Inter Tanjug/AP Photo/Frank Augstein - AP Photo/Matthias Schrader

Čast da otvore četvrtfinalnu rundu ovogodišnjeg izdanja lige šampiona imaju fudbaleri Mančester sitija i Bajerna (21, TV Arena 1 Premium), odnosno Benfike i Intera (21, TV Arena 2 Premium).

Dva duela engleskog i nemačkog šampiona verovatno predstavljaju, kako se to često kaže, "finale pre finala", budući da su pred početak sezone oba tima važila za velike favorite za osvajanje ovog takmičenja.

 

 

Gledano strogo kroz prizmu trenutne forme tim iz Mančestera bi mogao da preuzme ulogu favorita jer se nalazi u seriji od osam vezanih trijumfa u svim takmičenjima, naspram "mršavih" šest Bavaraca na istom uzorku, ali samo dva na poslednja četiri duela.

Ipak, u takmičenju kakvo je Liga šampiona, a pogotovo u fazi gde se nalazi osam najboljih timova u Evropi, takvi statistički parametri ne moraju uvek da budu relevantni.

"Bajern ima sjajnu ekipu, to ne treba posebno naglašavati, ali oni su generalno klub koji ima pobedničku filozofiju. Znam to vrlo dobro, bio sam tamo dugo. Oni dolaze u Mančester da pobede, a ne da se brane i čuvaju rezultat pred revanš u Minhenu. Zato mi moramo da budemo maksimalno oprezni, ali verujem u moje igrače kao i uvek", kaže trener domaćeg tima Pep Gvardiola.

 

 

Trener Bavaraca Tomas Tuhel takođe poštuje večerašnjeg rivala i potvrđuje reči španskog stručnjaka da se njegov tim neće braniti.

"Poštujemo Mančester siti i Pepa Gvardiolu kao trenera. Oni su fenomenalna ekipa, ali mi verujemo u sebe i idemo da pobedimo. Da, to neće biti lako, ali kad igrate Ligu šampiona onda morate da razmišljate napadački, da se tako ponašate i da tako igrate. Nema nikakvog taktiziranja, mora da se pobedi".

Liga šampiona četvrtfinale

11. april

Mančester siti – Bajern Minhen 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Benfika – Inter 21.00 (TV Arena 2 Premium)

12. april

Milan – Napoli 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Real Madrid – Čelsi 21.00 (TV Arena 2 Premium)

18. april

Čelsi – Real Madrid 21.00
Napoli – Milan 21.00

19. april

Bajern – Mančester siti 21.00
Inter – Benfika 21.00