UEFA Liga šampiona

Izbacili smo PSŽ, možemo i Siti: Salihamidžić nije nezadovljan žrebom za četvrtfinale Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2023 13:39
Izbacili smo PSŽ, možemo i Siti: Salihamidžić nije nezadovljan žrebom za četvrtfinale Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Taman što su izbacili PSŽ- u osmini finala Lige šampiona, fudbaleri Bajerna su za protivnika u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja za rivala dobili novu "minu" - Mančester siti.

Biće to bez sumnje najzanimljiviji par ove faze takmičenja, a sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić nije nimalo nezadovoljan tim ishodom.

"Nismo mogli da dobijemo jačeg rivala od Mančester sitija. Ovo kao da je finale Lige šampiona, baš kao što je to bio i dvomeč protiv PSŽ-a. Ali, ja volim kad igramo protiv najjačih timova. To nas inspiriše. Igrači Bajerna su spremni na to, vrlo su fokusirani i očekujem dve velike utakmice", rekao je posle žreba za klupski sajt Salihamidžić.

Svaki tim koji igra protiv Mančester sitija posebnu pažnju mora da obrati na Erlinga Halanda, koji je pre nekoliko dana postigao pet golova u pobedi protiv Lajpciga, čega je svestan i direktor Bavaraca.

"Mislim da ne treba trošiti reči na priču o tome kakav je fudbaler Erling Haland. On je jedan od najboljih na svetu. Međutim, to su i fudbaleri PSŽ-a, a naši igrači su uspeli da ih zaustave. Zato i ne sumnjam da će isto uspeti i protiv Sitija. Mislim da je ovo najinteresantniji par četvrtfinala i da će navijači širom sveta uživati", istakao je Salihamidžić.

Prva utakmica između engleskog i nemačkog tima biće odigrana 11. ili 12 aprila u Mančesteru, a revanš je nedelju dana kasnije u Minhenu.