UEFA Liga šampiona

UEFA i policija zadovoljne: Nije bilo većih problema na finalu Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 08:31
Navijači Real Madrida Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Navijači Real Madrida

Londonska policija uhapsila je 53 osobe pre, tokom i nakon utakmice finala Lige šampiona između Real Madrida i Borusije Dortmund, ali u pitanju nisu bili nikakvi veći prekršaji.

Prema navodima zvaničnika, pet navijača je lišeno slobode zbog ulaska na teren, a ostali uglavnom zbog toga što su pokušali da uđu na najpoznatiji svetski stadion bez validne ulaznice.

"Meč na stadionu 'Vembli' je protekao bez večih problema jer su svi policijski službenici, a njih je bilo više od 2.000, svoj posao uradili kako je to bilo potrebno. Ulazak na teren je strogo kažnjiv i svi koji su pokušali da se nađu na njemu će biti žestoko kažnjeni", poručili su iz policije.

Tokom finalne utakmice Evropskog prvenstva 2020 godine između Engleske i Italije, odigrane na istom mestu, bilo je velikih problema sa nevažećim kartama, a ove godine taj problem je sveden na minimum.

"Sva velika takmičenja sa sobom donose rizik od falsifikovaih ulaznica, ali mi smo ove godine imali odličnu kontrolu na prilazu stadionu i izbegli smo veće probleme. Bilo je pokušaja da se pojedini navijači bez ulaznica ili sa onim nevažećim 'provuku' do tribina, ali su svi oni osujećeni", saopštila je londonska policija.

Zvanični podaci govore da je na stadionu "Vembli" bilo 86.212 navijača koji su napravili sjajnu atmosefru, a na kraju su se radovale pristalice španskog kluba koji je osvojo 15. titulu šampiona Evrope.