UEFA Liga šampiona

Superkompjuter se igrao: Siti najveći favorit za osvajanje UEFA Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 15:50
Igrači Mančester sitija Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Igrači Mančester sitija

Sjajni i neizvesni mečevi obeležili su osminu finala UEFA Lige šampiona, a pred žreb za četvrtfinale i polufinale koje će se u petak u podne održati u sedištu UEFA, superkompjuter "Opta" pozabavio se prognozama oko favorita za slavlje u Londonu 1. juna.

Prema statističkim parametrima, superkompjuter je dao i procentualne prognoze, a po njemu je Mančester siti sa 32,30 odsto ubedljivo najveći favorit da na "Vembliju" ponovo podigne pehar UEFA Lige šampiona kao što je to učinio pre godinu dana u Istanbulu.

 

 

Drugi favorit je Real Madrid sa 16,87 odsto slede Arsenal (13,09), PSŽ (11,80), Bajern (10,75). Zanimljivo je da je po dosadašnjim paramegtrima u sezoni, Borusija iz Dortmunda, sa 5,62 odsto šansi, ispred Barselone (5,38) i Atletiko Madrida (4,19) kome se najmanje veruje da će poneti pehar iz ruku predsednika UEFA Aleksandra Čeferina.

Ove prognoze "Opte" morate da uzmete sa rezervom i samo možda kao podsednik ko je kako igrao do sada jer sutra na žrebu nema povlašćenih, tako je vrlo moguće da se već u četvrtfinalu sastanu recimo Mančester siti i Real Madrid, odnosno PSŽ i Bajern. Nema sutru ograničenja, niti limita, tek posle žreba za četvrtfinale i provizornmo polufinale, može da se nagovesti i eventualno finale.