UEFA Liga šampiona

Osmina finala Lige šampiona na Areni: Barselona protiv Napolija, Arsenal mora da preokrene protiv Porta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 09:20
Trofej Lige šampiona Guliver/AP Photo/Francisco Seco
Trofej Lige šampiona

Pred ljubiteljima fudbala večeras su dva veoma zanimljiva obračuna u Ligi šampiona, a reč je o revanš utakmicama osmine finala.

Barselona će ugostiti Napoli. Prva utakmica na stadionu "Dijego Armando Maradona" 21. februara završena je 1:1. Jedini pogodak za Barsu postigao je Robert Levandovski u 60. minutu, a strelac za Napolitance bio je Viktor Osimen u 75. minutu.

Barsa je neporažena na osam utakmica zaredom u svim takmičenjima, Napoli šest, a u tri ovosezonska domaćinstva u grupi Lige šampiona Katalonci su tri put pobedili i to uz gol razliku 9:2, dok su prvaci Italije prošli grupu s dve pobede i porazom na gostovanjima.

Što se tiče međusobnih duela, Barselona je neporažena protiv Napolija u poslednjih pet pet susreta (dve pobjede, tri remija).

U drugom večerašnjem duelu, Arsenal je domaćin Portu. Prvi meč je, suprotno prognozama, dobio Porto i to pogotkom Galena u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Bilo je to pre tri sedmice, a u međuvremenu se Arsenal probio na prvo mesto Premijer lige s istim brojem bodova kao Liverpul. Tri pobeede u tri kola imaju "Tobdžije", dok je Porto treći u portugalskoj Primeiri, šest utakmica u svim takmičenjima uzastopno nije poražen, a nakon trijumfa nad ekipom Mikela Artete tim Serhija Konsisaa ima remi i tri pobede.

Arsenal ove sezone u Ligi šampio na svojim "Emiratima" ima tri pobede uz gol razliku 12:0, a Porto ove sezone u gostima, u grupi, dve pobede i remi.

Oba susreta večeras su u direktnom prenosu na kanalima TV Arena Sport.

Liga šampiona, osmina finala

Utorak

(1:1) Barselona - Napoli 21:00 (AP1)

(0:1) Arsenal - Porto 21:00 (AP2)

Sreda

(0:1) Atletiko - Inter 21:00 (AP1)

(1:1) Borusija Dortmund - PSV 21:00 (AP2)