UEFA Liga šampiona

Mančester siti postavio novi rekord u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 11:00
Fudbaleri Mančeste sitija Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP)
Fudbaleri Mančeste sitija

Mančester siti postigao je šest golova u 180 minuta Kopenhagenu kroz dve utakmice osmine finala Lige šampiona i tako nastavio čudesan niz u takmičenju u kojem brani titulu.

Ekipa Pepa Gvaridole juče je ponovo sa 3:1 bila bolja od danskog predstavnika i izborila je mesto među osam najboljih u najjačem evropskom takmičenju, a pritom je i oborila jedan rekord.

Naime, jučerašnja pobeda "građana" bila je njihova 12. uzastopna na domaćem terenu u Ligi šampiona. Još impozantnije zvuči da je neporažena u poslednjih 30 utakmica kod kuće u tom takmičenju, a impresivno je da je taj niz izgrađen na 28 pobeda i svega dva remija.
 


Siti je tim postao tek druga ekipa u istoriji takmičenja sa nizom od 30 uzastopnih utakmica bez poraza. Rekord je i dalje Barselonin. Katalonski klub pred svojim navijačima u Ligi šampiona nije izgubio 38 utakmica zaredom, od septembra 2013. do novembra 2020. godine.

I dok je taj rekord još uvek u vlasništvu Barselone, "građani" se mogu pohvaliti i jednim svojim. Jučerašnjom utakmicom engleski prvak postao je prvi klub u takmičenju koji je u devet uzastopnih domaćih susreta postigao barem tri gola.