UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Mančester siti osvojio "Parken" iz trećeg pokušaja: De Brujne, Bernardo Silva i Foden pečatirali trijumf

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 23:01
Slavlje igrača Sitija u Kopenhagenu Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP)
Slavlje igrača Sitija u Kopenhagenu

Mančester siti je konačno skinuo "kletvu" i pobedio Kopenhagen na Parkenu 3:1 (2:1) i napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale UEFA Lige šampiona. Nije blistao Siti, ali je držao sve konce u svojim rukama i na kraju uspeo da ostvari rezultat koji će im dati i konfor na "Etihadu". Kopenhagenu je to bila prva utakmica posle zimske pauze, bilo je vidljivo da nemaju takmičarski ritam. U poslednjih pola sata spasavali su živu glavu.

Mančester siti je dva puta dolazio na "Parken" i nikad nije pobedio (2:2, 0:0). Imao je to na umu i menadžer Pep Gvardiola, pa je izveo najjači mogući tim i da će treća biti sreća za evropskog šampiona nazrelo se već u 10. minutu kada je Kevin de Brujne iskosa pogodio mrežu za vođstvo.

Štoper Vavro umalo nije postigao autogol (lopta pogodila prečku), a onda je jedan propust domaćin kaznio. Matson je poslao projektil sa 22-23 metra u sam ugao.

Ipak, do kraja prvog dela Bernardo Silva je kvalitet pretočio u rezultat, iskoristio je pas De Brujnea i doneo mir "građanima" na pauzi.

U nastavku meča Mančester siti je dobro čuvao loptu, držao je rivala daleko od Edersona, a stvorio je i nekoliko dobrih prilika. Doku i Haland dva puta (pogodio i prečku) nisu uspeli da donesu spokojniju završnicu. Ipak, Fil Foden je u nadoknadi stavuio tačku na, izvesno, siguran prolaz u četvrtfinale.

Kopenhagen - Mančester siti 1:3 (1:2)

Stadion: "Parken".
Sudija: Hoze Marija Sančez (Španija).
Strelci: Matson u 34. za Kopenhagen, a De Brujne u 10, Bernardo Silva u 45+1, Foden u 90+3.  minutu za Siti.

KOPENHAGEN: Grabara - Mekena, Vavro, Diks, Jelart - Matson (od 81. Sorensen), Jensen, Diogo Gonkalveš (od 70. Hojlund) - Elijanusi, Klaeson (od 55. Kornelijus), Elias Ahuri (od 81. Larson).

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Stons, Ruben Dijaš, Ake - Rodri - Foden, Bernardo Silva (od 78. Mateus Nuneš), De Brujne, Griliš (od 21. Doku) - Haland.

UEFA Liga šampiona, prvi mečevi osmine finala

Utorak

Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)
/Brahim Dijaz 48/

Kopenhagen - Mančester siti 1:3 (1:2)
/Matson 34 - De Brujne 10, Bernardo Silva 45+1, Foden 90+3/

Revanši 6. marta

Sreda

PSŽ - Real Sosijedad 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Lacio - Bajern 21.00 (TV Arena 2 Premium)

revanši 5. marta

Utorak (20. februar)

Inter - Atletiko Madrid 21.00
PSV - Borusija Dortmund 21.00

Revanši 13. marta

Sreda (21. februar)

Porto - Arsenal 21.00
Napoli - Barselona 

Revanši 12. marta