UEFA Liga šampiona

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona: "Kralj" brani krunu, sedam izazivača želi da mu je skine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 10:06
Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona: "Kralj" brani krunu, sedam izazivača želi da mu je skine Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Sedište UEFA u Nionu biće sutra tačno u podne (TV Arena Premium 1) domaćin žreba za četvrtfinale i projektovano polufinale Lige šampiona. Branilac titule Real Madrid imaće sedam izazivača, čak tri kluba iz Italije (Napoli, Inter, Milan), dva iz Engleske (Mančester siti, Čelsi), ali i gigante iz Nemačke (Bajern) i Portugalije (Benfika).

Svih osam ekipa biće u istom šeširu, nema povlašćenih, nema ni ograničenja za klubove iz iste zemlje, sve je otvoreno i pitanje je sreće. Posle izvlačenja parova za četvrrtfinale, obaviće se i provizorni žreb za polufinale, pa će svi znati šta ih čeka na putu za finale u Istanbulu 10. juna.

Ko je favorit? Prema bukmejkerima to su Mančester siti, Real Madrid i Bajern. Ali, ako sagledamo sve aspekte, trofeje, kvalitet igrača i iskustvo, posebno trenera, čini se da je aktuelni vladar ipak najbliži da stigne na stadion "Ataturk". Ipak je Real osvojio 14 pehara Lige šampiona, a svih preostalih sedam četvrtfinalista 20 (Milan 7, Bajern 6, Inter 3, Benfika i Čelsi po 2).

 

 

Nekadašnji as Juventusa Alesandro Del Pjero je oduđevljen što Italija ima tri kluba među osam.

"Iako zaostajemo u ekonomskom pogledu, tri predstavnika u osmini finala Lige šampiona ima ogromnu težinu za naš fudbal. Dokazuje da fudbal može da budu ideja i mašta, ne samo novac. Ova situacija samo treba da nam posluži da podižemo nivo, posebno se to odnosi na Inter i Milan. Napoli je napravio iskorak, pokazao je da može da igra protiv bilo koga", istakao je Del Pjero.

Prvi mečevi četvrtfinala na programu su 11. i 12, revanši 18. i 19. aprila. Polufinala se igraju 9. i 10, druge utakmice 16. i 17. maja. Glavni grad Turske ugostiće finaliste 10. juna na stadionu "Ataturk".