UEFA Liga šampiona

"Starac" Pepe ispisao posebnu istoriju Lige šampiona: Portugalac novi (stari) "kralj strelaca"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 18:33
"Starac" Pepe ispisao posebnu istoriju Lige šampiona: Portugalac novi (stari) "kralj strelaca" Guliver/AP Photo/Luis Vieira

Sa dva data i dva nameštena gola protiv Šahtjora, vredna osvajanja drugog mesta u grupi H Lige šampiona, Galeno je bio prva figura pobede Porta nad ukrajinskim timom, ali nije brazilski napadač već Pepe sinoć ušao u anale elitnog UEFA takmičenja klubova. 

Kada je u 75. miknutu dao četvrti od pet pogodaka, defanzivac pobedničkog tima postao je najstariji strelac u istoriji LŠ, jer niko pre njega nije zatresao mrežu sa 40 godina i 290 dana. 

Istina, na taj način je samo popravio svoj raniji rekord, jer je već preskočio sve prethodnike i sadašnju konkujrenciji u pomenutoj "koloni" elitnog evropskog kupa. 

Pepe je rođeni Brazilac, ali se sa 18 leta preselio u Portugal i kasnije postao reprezentativac te zemlje s kojom je 2016. postao evropski prvak.

Matični klub mu je Maritimo odakle je otišao u Porto, a zatim je tokom jedne decenije u Realu iz Madrida osvojio sve što je mogao. Nakon epizode u Bešiktasu 2019. vratio u Porto i još nema nameru da se povuče u penziju.