UEFA Liga šampiona

Bajern ima tim za Ligu šampiona, a PSŽ nema: Mbape čudnom izjavom podigao prašinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2023 10:28
Bajern ima tim za Ligu šampiona, a PSŽ nema: Mbape čudnom izjavom podigao prašinu Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Pari sen Žermen ni ove sezone neće ispuniti cilj i osvojiti Ligu šampiona. Uprkos tome što je tim iz Pariza sastavljen od vrhunskih, iskusnih i preskupih igrača, najveći domet u elitnom evropskom takmičenju ostaće finalna utakmica odigrana pre dve godine.

I tada ih je, kao i u poslednjem dvomeču osmine finala eliminisao minhenski Bajern. U finalu je bilo 3:0, a ni sada PSŽ nije bio mnogo uspešniji jer u dve utakmice nije uspeo da postigne ni gol. U Parizu je bilo 1:0, a u Minhenu 2:0 za Bavarce.

Kilijan Mbape nije bio pričljiv posle eliminacije iz Evrope, a dvomeč je opisao kratkom rečenicom, koja i neće baš blagonaklono biti prihvaćena kod navijača kluba sa "Parka prinčeva".

"Bajern je napravio tim za osvajanje Lige šampiona, dok je nama ovo maksimum. Mi moramo da se zapitamo zašto je to tako i da se vratimo našoj svakodnevnici, a to je Liga 1", rekao je najbolji francuski fudbaler.

Mbape je već duže vreme nezadovoljan u PSŽ, ali to nije potvrdila činjenica da je produžio ugovor do 2025. godine. Ipak, španski mediji pišu da će Real Madrid ovog leta ponovo krenuti u ofanzivu kako bi konačno doveo mladog napadača u svoje redove.