UEFA Liga šampiona

UEFA reagovala: VAR sudija skinut sa dužnosti posle penala za PSŽ u 98. minuti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 15:30
Sudija Šimon Marčinjak sa fubalerima Njukasla i PSŽ-a AP Photo/Christophe Ena
Sudija Šimon Marčinjak sa fubalerima Njukasla i PSŽ-a

Njukasl je u 98. minutu meča na "Parku prinčeva" ostao bez pobede nad Pari sen Žermenom, a isto tako je vrlo verovatno ostao i bez "ulaznice" za nokaut fazu Lige šampiona.

Zbog gola Kilijana Embapea iz penala, nekoliko sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka, meč je završen 1:1, a tek kada su pogledali snimak u Njukaslu imali su šta da vide...

Šimon Marčinjak je na "belu tačku" pokazao nakon pet minuta većanja u VAR sobi i poziva nakon kog je sam odlučio da pogleda usporeni snimak.

Na njemu je mogao da vidi da je lopta pogodila u ruku Tina Livramenta, odnosno blago ga "liznula" po laktu, nakon što je iz neposredne blizine poslao Ousmane Dembele.

Ipak, ono što je Marčinjak sa svojim timom ignorisao je činjenicu da je pre toga već pogodila Livramenta u telo, a prema pravilima fudbalske igre - to nije penal.

Nakon ovog (verovatnog) propusta, UEFA je danas poslala svojevrsnu poruku tako što je VAR arbitra Tomaša Kvijatkovskog, koji je pozvao Marčinjaka da pogleda snimak, sklonila s današnje utakmice Real Sosijedad - Salzburg.
 

Standings provided by Sofascore