UEFA Liga šampiona

Trener Bajerna Nagelsman oprezan pred PSŽ: Moramo da "odsečemo" Mesija, mogu jako da nas udare iz kontre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 18:58
Trener Bajerna Nagelsman oprezan pred PSŽ: Moramo da "odsečemo" Mesija, mogu jako da nas udare iz kontre Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Bajern je osvojio Pariz (1:0), ali pred revanš meč osmine finala UEFA Lige šampiona niko i ne pomišlja da će ta prednost biti lako održiva protiv Pari sen Žermena. Trener Julijan Nagelsman je danas na pres konferenciji jasno istakao da očekuje jaku rekaciju Lea Mesija i Kilijana Mbapea koji se neće predati bez borbe.

"PSŽ ima jasan identitet i neke navike koje možete da iskoristite, ali mogu da vas udare jako iz kontranapada ako pogrešite. Moramo da izbegnemo predugo držanje lopte i da pokušamo da rivalu ne dozvolimo mnogo prostora iza poslednje linije odbrane. Biće veoma važno da "odsečemo" Lea Mesija i sprečimo ga da promeni pravac i razvije napad", otkrio je deo plana u igri Nagelsman.

 

 

Benžamin Pavar neće igrati zbog crvenog kartona, Manuel Nojer i Lukas Ernandez su već duže vremena van stroja i teško da će se vratiti do kraja sezone, dok je Mazraui imao određenih srčanih problema pa je neizvestan.

"Pobedili smo u Parizu i svakako imamo prednost. Igramo pred našim navijačima, može se reći da smo korak bliži četvrtfinalu. Očekujemo žestok duel, svesni smo i naše snage i mogućnosti PSŽ-a, a često i faktor sreće odlučuje u ovakvim duelima. Uveren sam da ćemo uspeti da odradimo na terenu sve što je potrebno i da se plasiramo u četvrtfinale", istakao je ofanzivac Bajerna Tomas Miler.

Parižani su u Minhen došli bez Nejmar i Kimpembea koji je završio sezonu zbog povrede.