UEFA Liga šampiona

Nema proleća u Evropi za Zvezdu, Jang Bojs surovo kaznio crveno-bele za promašaje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 22:55
Glazer nemoćno gleda kako lopta ulazi u mrežu Tanjug/Anthony Anex/Keystone via AP
Glazer nemoćno gleda kako lopta ulazi u mrežu

Kraj sna o evropskom proleću za Crvenu zvezdu. Jang Bojs se revanširao za 2019. godinu, pobedio je srpskog šampiona 2:0 (2:0) i obezbedio treće mesto u Grupi G UEFA Lige šampiona (nokaut faza Lige Evrope), a crveno-belima ostavio da razmišljaju šta to nisu dobro uradili, pa će i treći put Ligu šampiona završiti kao poslednjeplasirani tim u grupi.

Slično kao u Atini 2019. godine, crveno-belima su igrala "dva znaka", ali su opet surovo kažnjeni na temu "efikasnost" i "slaba odbrana". Protiv Olimpijakosa su potonuli na kraju, protiv Jang Bojsa u Bernu već u prvih pola sata meča. Ni tada, ni večeras nisu bili lošiji tim, ali su platili danak nenaučenim lekcijama. Kad se promaši šest zicera u Ligi šampiona za sat vremena, kad šutiraš 18 puta na gol i ne pogodiš, onda nema sreće. Utisak je jedno, rezultat je sve.

Nema odbrane, nema ni rezultata. A, pogotovo nema kada u UEFA Ligi šampiona u 25 minuta promašite tri kolosalne prilike, koje je teže nerealizovati, a za sve to budete brutalno kažnjeni iz taktičkih grešaka. Baš ovako je izgledalo prvo poluvreme na stadionu "Vankdorf" u kome je Zvezda promašivala zicere a Jang Bojs na odmor otišao sa lakih 2:0 i približio se proleću U Evropi.

Šerif Ndjaje i Osman Bukari su se propisno obrukali u Bernu. Stameni napadač je u trećem, pa petom minutu propustio dva zicera. Prvo je bio sjajno upošljen od Stamenića i sa 10 metara neometan pogodio golmana Raćopija, da bi sa tri metra, opet neometan, glavom šutirao preko prečke! 

Fudbal ne prašta, prvi prekid, taktička greška odbrane, Benito je na drugoj stativi neometan šutirao, Glazer je nogom odbio loptu pravo u telo Koste Nedeljkovića i u 8. minutu je stigla prva kazna.

Druga je došla posle nestvarnog promašaja Osmana Bukarija. Opet je Stamenič oteo loptu na sredini terena, pravovremeno uposlio napadača iz Gane koji je hitao sam ka Raćopiju. I kad je trebalo da reši situaciju "jedan na jedan", dao je predug for i poklonio loptu golmanu Jang Bojsa. No koment.

Da igrači Zvezde brojne golove primaju zbog diskomunikacije viđeno je u 29. minutu. Niko nije izašao na beka Bluma, on je šuitirao sa 15 metara, Glazer je mogao i bolje, ali nije. 

Nema Zvezda ni taj neki nerv da se brzo vrati u ritam, posle primljenog gola, nije uspela da golom vrati nadu do kraja poluvremena.

Zvezda je bila na konopcima u Salcburgu, ali je uspela da stigne do izjendačenja. Međutim, u Bernu nije bilo El Fardu Bena, ali je bilo šansi na pretek. Samo u pet minuta Zvezda je propustila tri zicera! Hvang je pogodio stativu, Mijatović sa 10 metara ceo gol, a Kraso je mogao da bira kako će zatresti mrežu i pogodio je Raćopija! Ne može se do rezultata u Ligi šampiona kada se za sat vremena promaši šest vcelikih prilika.

Kada je Jang Bojs preživeo uraganske napade, spustio je tempo igre i do kraja meča je uspeo da održi pobedu koja ga vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

Jang Bojs - Crvena zvezda 2:0 (2:0)

Stadion: "Vankdorf".
Sudija: Dani Mekeli (Holandija).
Strelci: Nedeljković u 8. autogol, Blum u 29. minutu.

JANG BOJS: Raćopi - Blum, Kamara, Benito, Garsija - Maleš (od 46. Koli), Nijase, Ugrinić, Monteiro (od 74. Ćaiva) - Elia, Nsame (od 74. Ganvula).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić - Mijailović (od 83. Katai), Stamenić (od 58. Lučić) - Bukari, Hvang (od 90. Kanga), Ivanić (od 58. Kraso) - Ndjaje (od 46. Mijatović).

UEFA Liga šampiona, peto kolo

Grupa G

Jang Bojs - Crvena zvezda 2:0 (2:0)
/Nedeljković 8 a.g., Blum 29/

Mančester siti - RB Lajpcig 3:2 (0:2)
/Haland 55, Foden 70, Alvarez 87 - Openda 13, 34/

 

Standings provided by Sofascore