UEFA Liga šampiona

UEFA odredila arbitre u Bernu: Holanđanin sudi meč Crvene zvezde i Jang Bojsa

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.11.2023 12:35
UEFA odredila arbitre u Bernu: Holanđanin sudi meč Crvene zvezde i Jang Bojsa AP Photo/Dave Thompson

Holanđanin Dani Makeli biće glavni sudija utakmice petog kola grupe G Lige šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvezde, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Makeliju će pomagati sunarodnici Hesel Stegstra i Jan de Vris, dok će četvrti arbitar da bude Mark Nagtegal. U VAR sobi biće Holanđanin Klej Ruperti i Slovenac Nejc Kajtazović. Utakmica između Jang Bojsa i Crvene zvezde biće odigrana u utorak od 21 sat u Bernu.

U drugom meču petog kola grupe G, Mančester siti će na svom terenu dočekati Lajpcig. Mančester siti je prvi na tabeli grupe G sa 12 bodova, dok je Lajpcig drugi sa devet. Ova dva kluba izborila su plasman u osminu finala LŠ. Crvena zvezda i Jang Bojs su sakupili po jedan bod.

Dani Makeli je sudio prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvezde (2:2), koji je odigran u 21. avgusta 2019. godine Bernu. U revanšu u Beogradu bilo je 1:1, a "crveno-beli" su izborili plasman u Ligu šampiona u sezoni 2019/2020.

Makeli je u martu 2021. sudio meč kvalifikacija za SP 2022. između Srbije i Portugalije. Utakmica je završena bez pobednika, 2:2, a Makeli je u finišu meča propustio propustio da prizna čist pogodak Kristijana Ronalda, pošto je smatrao da lopta nije prošla gol liniju.

Ova odluka je tada iznervirala Ronalda, koji je u revoltu bacio kapitensku traku na teren. Holanđanin je sudio u avgustu ove godine revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope između Čukaričkog i Olimpijakosa (0:3).