UEFA Liga šampiona

Jedan od najgorih mečeva Barselone u poslednje dve sezone, ali treba da ostanemo pozitivni: Ćavi između realizma i optimizma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 09:24
Jedan od najgorih mečeva Barselone u poslednje dve sezone, ali treba da ostanemo pozitivni: Ćavi između realizma i optimizma Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Vest prvog dana četvrtog kola fudbalske Lige šampiona bio je poraz Barselone u Hamburgu, gde Šahtjor igra svoje domeća mečeve ove sezone. Ne samo što je prvak Španije poražen jednim primljenim golom nego je ostavio očajan utisak.

I dodatno zabrinuo navijače katalonskog kluba, jer Ćavijevi izabranici ove jeseni ne deluju kao tim kojiće odbraniti titulu i konačno stići do završnice borbe za evropsku titulu, a kamoli podići "ušati pehar" posle dugog posta. 

"Tačno je da smo u teškoj situaciji kada je reč o našoj igri, o tome kako gubimo loptu i kako da napadamo. Težak trenutak u sezoni, ali dešava se. Treba da ostanemo pozitivni, ali ovo je jedan od najgorih mečeva u poslednje dve godine", iskren je trener Ćavi Ernandez. 

Dobra stvar, na šta on i ostali u Barseloni temelje svoj optimizam, jeste to što je ekipa na deobi prvog mesta u grupi H, ima isti broj bodova kao Porto (9), tj još drži sudbinu u svojim rukama kada se radi o plasmanu u sledeću fazu. 

"Dve godine u nizu nismo prošli u nokaut fazu i sada smo propustili izvrsnu priliku da to učinimo. Ovo nam se desilo u najgorem mogućem trenutku. Naravno, i dalje sve zavisi od nas. Ovo je Liga šampiona, svaki meč je zahtevan, nismo smeli da kiksnemo, a jesmo", smatra nekada vrsni fudbaler Barselone.

Katalonci Ligu šampiona nastavljaju 28. novembra, kada im u goste dolazi Porto. 

 

Standings provided by Sofascore