UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Šahtjor napravio iznenađenje u grupi H: Ukrajinci naneli prvi poraz Barseloni u Ligi šampiona ove godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.11.2023 20:41
(VIDEO) Šahtjor napravio iznenađenje u grupi H: Ukrajinci naneli prvi poraz Barseloni u Ligi šampiona ove godine Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbaleri Šahjtora napravili su veliko iznenađenje u 4. kolu grupe H i naneli prvi ovosezonski poraz Barseloni u Ligi šampiona - 1:0.

Ušli su fudbaleri Barselone kao lideri na tabeli grupe H sa maksimalnim učinkom u prva tri kola i nadali se da bi trijumfom u Hamburgu mogli da overe plasman u eliminacionu fazu elitnog ranga takmičenja. Međutim, nisu igrači trenera Ćavija Ernandeza bili ni blizu tome.

Ukrajinski tim je bio daleko bolji i konkretniji rival, pre svega u prvom delu meča, što se uostalom vidi i po statistici koja kaže da su igrači Barselone prvi i jedini put u okvir gola šutnuli sredinom drugog perioda meča. Istina, lopta jeste bila više u njihovom posedu, ali sve je to bilo bezopasno po gol Šahtjora.

 

 

Nominalni domaćini na ovom meču su, s druge strane, dva puta šutnuli u okvir gola protivnika u prvih 45 minuta i jednom uspeli da pogode mrežu preko Danila Sikana u 40 minutu, koji s epotom povredio i igru napustio nakon sat vremena igre. Uspevali su Ukrajinci u još nekoliko navrata u nastavku igre ozbiljno da ugroze Marka Andrea ten Štegena, ali su se, očigledno svesno, opredelili na čuvanje svog gola u čemu su na kraja i uspeli.

Katalonski tim do kraja grupne faze Lige šampiona ima da odigra još mečeve protiv Porta kod kuće i Anverpena u gostima i njegov plasman u eliminacionu fazu takmičenja ne bi trebalo dase dovodi u pitanje. Šahtjor će taj uspeh pokušati daostvrai kroz mečeva protiv Antverpena kao domaćin, odnosno Porta u gostima pokušati da osigra drugu poziciju u grupi.

Grupa H

Šahtjor – Barselona 1:0 (1:0)
/Sikan 40/

Porto - Antverpen 21.00 (TV Arena sport 4)

 

Standings provided by Sofascore