UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Barselona maksimalna u grupi H, Lacio nemoćan u Roterdamu protiv razigranog Fejenorda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2023 20:43
(VIDEO) Barselona maksimalna u grupi H, Lacio nemoćan u Roterdamu protiv razigranog Fejenorda Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Fudbaleri Barselone ostvarili su sigurnu pobedu protiv ukrajinskog Šahtjora 2:0 (2:1) i pridružili se Bajernu i najvećem rivalu, Real Madrdu u grupi klubova koji su u prva tri kola Lige šampiona ostvarila maksimalan učinak.

Katalonci su bili potpuno dominantni, činilo se da mogu da zatresu mrežu rivala u svakom trentuku, ali je na kraju malo nedostajalo da Ukrajinci u finišu susreta kazne opuštanje igrača trenera Ćavija Ernandeza.

Barsa je u vođstvo došla preko Ferana Tores au 30. minutu nakon što se lopta posle šuta Fermina odbila od stative, a drugi gol je postigao Fermin Lopez udarcem sa 18 metara. Ukrajinci su smanjili preko Georgija Sudakova nakon fenomenalne asistencije Iraklija Azarova, a Španicima su na ovom susretu poništena dva gola zbog ofsajda.

Što se meča u Roterdamu tiče i tamo je domaći tim bio taj koji je diktirao tempo i na kraju ostvario ubedljivu pobedu, a centralna figura je bio Santijago Himanez koji je bio dvostruki strelac.

Prvi je postigao u 31. minutu, zatim je pre njegovog drugog gola u 74. minutu u samom finišu prvog dela meča Ramiz Zeruki doveo Holanđane u vođstvo od 2:0, a konačan rezultat je u 83. minutu postigao Pedro.

Liga šampiona. 3. kolo

Grupa E

Fejenord - Lacio 3:1 (2:0)
/Himenez 31, 74, Zeruki 45 - Pedro 83/

 

Seltik - Atletiko Madrid 21.00 (TV Arena sport 2) 

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa H

Barselona - Šahtjor 2:1 (2:0)
/Tors 28, Lopez 36 - Sudakov 62/

 

Antverpen - Porto 21.00 (TV Arena sport 4)

 

Standings provided by Sofascore