UEFA Liga šampiona

Milan ima golgetera za budućnost: Kikbokser Frančesko Kamarda sa 15 godina zablistao u Omladinskoj Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.11.2023 21:41
Milan ima golgetera za budućnost: Kikbokser Frančesko Kamarda sa 15 godina zablistao u Omladinskoj Ligi šampiona TV Arena sport/ Screenshot

Frančesko Kamarda postigao je sjajan gol makazicama u pobedi Milana nad PSŽ u Omladinskoj ligi šampiona. Igrao se 10. minut, kada je najveća nada "roseo-nera", koji ima samo 15 godina (10. mart 2008.), maestralno reagovao na centaršut sa desne strane, izvio se i makazicama poslao loptu u sam ugao. Spektakularan pogodak, koji je na kraju začinio crvenim kartonom kada je meč bio završen!

Kamarda je dete Milana, počeo je u školi fudbala milanskog kluba (GSD Aforeze). Trenirao je i kik boks, pa su ga na početku, zbog karaktera velikog fajtera treneri postavili na štopera i beka. Međutim, stalno je driblao, postizao golove i vrlo brzo se preselio u napad.

 

 

Da je veliki sportista i ozbiljan karakter pokazao je sa devet godina kada je na turniru u Beču tražio od trenera da ga vrati u tim jer je Bajern vodio 2:0. Nekako je uspeo da ga ubedi i revanširao mu se sa dva pogotka i asistencijom za trijumf od 3:2. 

Progresija njegove fudbalske karijere išla je meteorskom brzinom, stalno je igrao za starije i tresao mreže sa takvom lakoćom i takvom ekspanzijom kao niko nikad pre njega. Na 89 mečeva je postigao 485 golova, odnosno 5,45 u proseku po meču!

Sa 14 godina je trenirao i igrao za U 19 tim, 19. septembra ove godine postao je najmlađi strelac u Omladinskoj Ligi šampiona. Kada je zatresao mrežu Njukasla imao je 15 godina i 193 dana, srušivši rekord Fabrsija Kaljare (16 godina i 189 dana).

Standardni je član selekcija Italije do 15, 16 i 17 godina, a kako ovaj 184 santimetra visoki napadač napreduje može se očekivati ubrzo da i kod Stefana Piolija dobije šansu.