UEFA Liga šampiona

Samo velikani iz Mančestera pretili više Lajpcigu od Crvene zvezde na "Red Bul Areni"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.10.2023 22:12
Samo velikani iz Mančestera pretili više Lajpcigu od Crvene zvezde na "Red Bul Areni" Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Lajpcigu rezultatom 3:1 u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, ali su izabranici Baraka Bahara ostavili veoma solidan utisak, što pokazuje i statistika.

Zvezda je imala ukupno 16 udaraca na gol i otkad nemački tim učestvuje u elitnom takmičenju samo su Mančester Siti i Mančester Junajted više "pretili" na "RB Areni". Siti je u prethodnom kolu pobedio u Lajpcigu 3:1, uz 18 udaraca na gol, dok je Junajted 8. decembra 2020. godine izgubio 3:2, uprkos takođe 18 udaraca na gol.

Zanimljivo, nijedan od tih 18 udaraca nije završio u mreži rivala, jer su do pogodaka došli posle jedanaesterca koji je iskoristio Bruno Fernandes, te nakon autogola Ibrahime Konatea, sadašnjeg defanzivca Liverpula. U međuvremenu u Lajpcigu su gostovali velikani poput Real Madrida, Borusije iz Dortmunda, PSŽ-a i Liverpula, neki osvajali i bodove, ali niko od njih nije bio ni približno učinku Zvezde, a vrlo često su se zaustavljali na jednocifrenim brojevima kada je reč o udarcima.

Egal sa srpskim šampionom bili su Benfika i Seltik sa 16 upućenih udaraca, koji su takođe doživeli poraz.