UEFA Liga šampiona

Čudne odluke Luisa Enrikea: Za Ligu šampiona nije prijavio Veratija i Ekitikea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2023 13:58
Čudne odluke Luisa Enrikea: Za Ligu šampiona nije prijavio Veratija i Ekitikea Tanjug/AP Photo/Andreas Schaad

Pari sen Žermen nije registrovao Marka Veratija i Uga Ekitikea za jesenji deo Lige šampiona! Parižani se takmiče u "grupi smrti" (F) gde su im rivali Milan, Borusija Dortmund i Njukasl i koliko god da Luis Enrike ne računa na pomenute igrače mogli su da se nađu na spisku pre golmana Kejlora Navasa i povređenog Presnela Kimpembea.

Ekitike je ovog leta otkupljen od Remsa za 28,5 miliona evra, ali je od početka avgusta postalo jasno da nije izbor Luisa Enrikea. Nudili su ga Ajntrahtu uz novac za Kolo Muanija, probali su da ga "udome" u Premijer ligi i na kraju je ostao na "Parku prinčeva". U prvom planu su Kolo Muani i Gonkalo Ramos, ali čudi da Luis Enrike nije računao da mu je bolje da upiše Ekitikea kao trećeg špica pre Kimpembea za koga je pitanje kad će se vratiti na teren. A, nije ni blizu. O Navasu da ne govorimo jer već dve sezone ne brani, a ne ide nigde jer ima visoku platu u Parizu.

Manje neočekivano je bilo izostavljanje Marka Veratija. Kapiten tima je produžio ugovor sa klubom do juna 2026. godine, čak 416 mečeva u dresu "svetaca" su iza njega, ali je nešto "puklo" u relaciji sa bivšim selektorom Španije. Jer, bez obzira na dovođenje novih igrača, Verati još nije sišao sa "zenita forme". Nije PSŽ želeo da ga pusti za male pare u Al Hilal, tražio ga je kasnije Al Itihad, pa Mančester junajted, a posle ove odluke čini se da bi mogao da ode u katarski Al Arabi na pozajmicu.

Odluke su ponekad bolne, videćemo hoće li Luis Enrike možda "zakukati" za Veratijem i Ekitikeom.