UEFA Liga nacija

Mitrović heroj Srbije, het-trikom je doneo pobedu nad Švedskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2022 22:40
Mitrović heroj Srbije, het-trikom je doneo pobedu nad Švedskom MN Press

Sjajni Aleksandar Mitrović je het-trikom doneo fudbalskoj selekciji Srbije značajnu pobedu nad Švedskom 4:1 (2:1) u petom kolu Lige Nacija i ostavio "orlove" u trci za prvo mesto u Grupi 4 (Divizija B). Ekipa selektora Dragana Stojkovića Piksija igraće za plasman u A diviziju Lige nacija jer ima isti broj bodova sa Norveškom, pa će međusobni duel u Oslu odrediti ko će u viši rang.

Srbija je dobro počela duel sa Švedskom pred decom na tribinama stadiona "Rajko Mitić". Napadala je konstantno, ugrožavala gol protivnika, ali ipak prva primila gol. Viktor Klaeson je majstorski matirao Vanju Milinković-Savića posle dodavanja Dejana Kuluševskog u 15. minutu.

Tada je na scenu stupio Aleksandar Mitrović. Napadač Fulama je u 18. minutu izjednačio, posle centaršuta Andrije Živkovića. Usledili su novi napadi srpskog tima, a dobra igra krunisana je novim golom u nadoknadi poluvremena. Opet je pogodio Mitrović, ovaj put na asistenciju kapitena Dušana Tadića.

Nije se dugo čekalo u drugom delu na novi gol. Mitrović je pogodio posle dodavanja Dušana Vlahovića, koga samog nije hteo gol protiv Švedske. Pomoćni sudija je podigao zastavicu, dugo je bilo većano u VAR sobi da li je ofsajd, a na kraju je presuđeno da nije, pa je Srbija stekla ubedljivu prednost.

Pobedu je potvrdio Saša Lukić, prelepim golom u 70. minutu.

SRBIJA - ŠVEDSKA 4:1 (2:1)

Strelci: A. Mitrović u 18, 45+1. i 48, Lukić u 70. za Srbiju, a Klaeson u 15. minutu za Švedsku. Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska).

SRBIJA: Vanja Milinković-Savić - Mašović, S. Mitrović, Babić - Živković (od 46. Lazović), Lukić, Sergej Milinković-Savić, Kostić (od 84. Ilić), Tadić (od 84. S. Mitrović) - Vlahović (od 90. Jović), A. Mitrović (od 72. Račić).

ŠVEDSKA: Olsen - Lindelef, Hin, Sundgren - Svanberg, Klaeson (od 64. Elanga), Kajuste (od 46. Olson), Augustinson - Forsberg (od 74. Karlstrom), Kuluševski (od 84. Isak), Đekereš (od 64. Đekereš).

Liga nacija, B divizija

Grupa 4, peto kolo

Slovenija - Norveška 2:1 (0:0)
/Šporar 69, Šeško 81 - Haland 47/

Srbija - Švedska 4:1 (2:1)
/A. Mitrović 18, 45+1, 48, Lukić 70 - Klaeson 15/