UEFA Liga nacija

Reprezentacija Srbije prokockala 2:0 u "Stožicama", Sloveniji bod u Ligi Nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2022 22:45
Reprezentacija Srbije prokockala 2:0 u "Stožicama", Sloveniji bod u Ligi Nacija Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Uprkos odličnoj igri, fudbalska reprezentacija Srbija je remizirala sa selekcijom Slovenije u Ljubljani rezultatom 2:2 u četvrtom kolu Lige nacija. Izabranici Dragana Stojkovića su nakon prvih 45 minuta prednost od dva gola razlike, ali su domaći vrlo brzo po nastavku uspeli da anuliraju zaostatak.

Odličan početak "Orlova", golom je krunisao Andrija Živković u osmom minutu meča. Ofanzivac PAOK-a je glavom iz neposredne blizine zatresao mrežu slovenačke selekcije, nakon što je Mladenović poslao loptu sa levog boka na drugu stativu. Bio je ovo ujedno i prvi pogodak Andrije Živkovića u seniorskoj reprezentaciji.

Napadi Srbije su se nastavili i nakon vođstva, što je nagrađeno drugim golom. Igrao se 34. minut kada je Dušan Tadić fantastičnim driblingom izbacio svoje čuvara iz igre i uputio vrhunski centaršut ka Aleksandru Mitroviću, koji se fenomenalno snašao pred protivničkim golom i glavom pogodio za 2:0.

Fudbaleri su potom otišli na pauzu i tada je delovalo da je pobeda Srbije uveliko osigurana, međutim...

Slovenija je najpre u 48. minutu meča smanjila na 2:1 preko Adama Čerina. Andraž Šporar je odigrao povratnu za Čerina koji je mirno gađao i savladao Vanju Milinković-Savića.

Samo pet minuta kasnije, domaći dolaze i do drugog gola. Igrao se 53. minut kada je Jasmin Kurtić proigrao Benjamina Šiška koji se dobro snašao i pogodio za izjednačenje.

Uprkos tome što je domaća selekcija u datom momentu imala psihološku prednost, delovalo je da će "Orlovi" na kraju odneti sav plen, s obzirom na to da je do kraja ostalo više od pola sata igre i da su daleko kvalitetniji rival.

Sjajnu šansu za novo vođstvo imao je Aleksandar Mitrović u 68. minutu, ali nije imao sreće. Odlično je centrirao Tadić, a najbolji strelac srpske reprezentacije je pokušao glavom, ali je lopta završila pored desne stative Jana Oblaka.

Druga propuštena prilika ide na dušu Luki Joviću, koji je nakon odličnog centaršuta Nemanje Radonjića loše zahvatio loptu glavom te je ona završila u gol autu.

Izabranici Dragana Stojkovića su zauzimaju drugo mesto na tabeli, s obzirom na to da imaju sedam osvojenih bodova iz četiri odigrana meča, dok prvoplasirana Norveška ima 10.

SLOVENIJA - SRBIJA 2:2 (0:2)

Strelci: Čerin u 48 i Šeško u 53. za Sloveniju, a A. Živković u 8. i A. Mitrović u 35. minutu za Srbiju. Stadion: "Stožice". Sudija: Maurisio Marijani (Italija)

SLOVENIJA: Oblak - Brekalo (od 46. Balkovec), Bijol, Mevlja - Karničnik, Čerlin, Kurtić, Sikošek (od 78. Verbič) - Zajc (od 46. Črnigoj) - Šeško, Čelar (od 46. Šporar)

SRBIJA: V. Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković (od 46. Radonjić), Maksimović (od 85. Račić), Grujić, Mladenović (od 56. Jović) - Lukić (od 56. Kostić), Tadić - A. Mitrović.

Liga Nacija, Divizija B

Grupa 4, četvrto kolo

Norveška - Švedska 3:2 (1:0)
/Haland 10, 54p, Serlot 77 - Forsberg 62, Gjokeres 90+5/

Slovenija - Srbija 2:2 (0:2)
/Čerin 48, Šeško 53 - Živković 8, Mitrović 35/