UEFA Liga konferencije

Igor Duljaj ne obećava čudo protiv Norsjelanda, ali ima jasnu poruku: Idemo na pobedu!

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.08.2023 12:32
Igor Duljaj ne obećava čudo protiv Norsjelanda, ali ima jasnu poruku: Idemo na pobedu! MN Press

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je danas pred revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija protiv danskog Nordsjelanda (četvrtak, 21:00, Arena 1 Premiun) da će njegova ekipa ići na pobedu, ali je dodao da ne može da obećava da će nadoknaditi minus od pet golova.

Nordsjeland je u prvom meču odigranom prošle nedelje na svom terenu pobedio 5:0. Duljaj je rekao da uprkos na izgled nemogućoj misiji, ekipa ima veliki motiv da stigne do pobede koja bi značila i klubu i srpskom fudbalu.

"Motiv ekipe je u tome što igramo na našem stadionu i što želimo da popravimo utisak posle svega lošeg što smo pokazali u Danskoj, gde smo se osramotili. Moramo da budemo hrabriji, agresivniji, idemo na pobedu pred našim navijačima. Ne mogu da obećavam velike stvari, niti da pretim nekome ko me pobedio 5:0, ali mogu da obećam da ćemo ići na pobedu. Neće biti kalkulacija, igraćemo u najjačem sastavu koji imamo u ovom trenutku", rekao je Duljaj na konferenciji za medije.

Trener Partizana uprkos svemu očekuje podršku sa tribina iako su najverniji navijači "crno-belih" zakazali protest pre utakmice protiv čelnih ljudi kluba i neće biti na tribinama stadiona Partizana.

"Verujem da će biti svih 15 hiljada navijača koliko možemo da prodamo ulaznica. Ovi momci su zaslužili podršku. Ako i ispadnemo iz Evrope, biće važno šta ostavljamo klubu u igračkom smislu. Čeka nas dugo prvenstvo, borba za prvo mesto, za dobru poziciju za sledeću sezonu u Evropi. Od srca želim Crvenoj zvezdi, TSC i Čukaričkom da osvoje što više bodova u Evropi jer je svaka pobeda važna za srpski fudbal i za neke naredne sezone. Mi ćemo pokušati da pobedimo da bi pomogli i srpskom fudbalu, a ako nam se ukaže prilika za više, probaćemo da je iskoristimo", zaključio je Duljaj.

Mladi fudbaler Partizana Nemanja Trifunović je istakao da je spreman da pomogne ekipi.

"Svestan sam da igram u jednom od najvećih klubova na ovim prostorima i pritisak je normalan, bilo da je u pitanju Evropa ili domaće prvenstvo. Pričali smo međusobno, svi želimo pobedu, a uz naše navijače sve je moguće", rekao je Trifunović, koji je početkom ove sezone debitovao za Partizan u takmičarskim utakmicama, a prošle nedelje je upisao i prve evropske minute u dresu "crno-belih".

Utakmica između Partizana i Nordsjelanda biće odigrana sutra do 21 sat na stadionu u Humskoj.