UEFA Liga konferencije

UEFA skratila spisak: AEK iz Larnake najteži mogući rival Partizana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i Voša dobro prošla

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 09:30
UEFA skratila spisak: AEK iz Larnake najteži mogući rival Partizana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i Voša dobro prošla FK Partizan

Ceduljica sa imenom Partizana naći će se od 14.00 časova među klubovima koji će biti žrebani za treće kolo Lige konferencija.

Pre samog izvlačenja parova, UEFA je ovog ponedeljka skratila listu potencijalnih rivala crno-belima i na joj se nalaze pobendici mečeva: Torpedo Žodino (Belorusija) – AEK Larnaka (Kipar), Alaškert (Jermenija) – Debrecin (Mađarska), RFS (Letonija) - Sabah (Azerbejdžan) i Torpedo Kutaisi (Gruzija) – Aktobe (Kazahstan).

To znači da će ekipi trenera Igora Duljaja biti potrebno malo sreće kako bi izbegla AEK iz Larnake, dok sa svim ostalim klubovima bez problema može da se nosi.

Prva utakmica ove runde takmičenja biće odigrana 10. avgusta, a revanš je zakazan za sedam dana i posle današnjeg žreba će biti poznato da li će tim iz Humske u prvom meču biti domaćin ili gost.

Ukoliko uspešno prebrodi tu prepreku, Partizan će se naći u plej-ofu za plaman u Ligu konferencija, gde su mu potencijalni rivali mnogo zvučnija fudbalsak imena, a žreb za tu rundu takmičenja je zakazan za 7. avgust.

Kad je u pitanju Vojvodina, ako eliminiše kiparski APOEL u drugom kolu, potencijalni rivali u trećem kolu biće joj: Nordsjeland (Danska), kao i pobednici mečeva Auda (Litvanija) - Spartak Trnava (Slovačka), Deri Siti (Irska) - Kups (Finska), Kalmar (Švedska) - Pjunik (Jermenija) i Vorskla (Ukrajina) - Dila Gori (Gruzija).