UEFA Liga konferencije

Kada je Boven krenuo u kontru pomislio sam ako će neko dati gol to je on: Trener Vest Hema "predvideo" dramatičan rasplet finala sa Fiorentinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2023 12:46
Kada je Boven krenuo u kontru pomislio sam ako će neko dati gol to je on: Trener Vest Hema "predvideo" dramatičan rasplet finala sa Fiorentinom Tanjug/AP Photo

Do 90. minuta finala u Pragu obe ekipe su bile "žive" u borbi za trofej Lige konferencije, ali su šprint i šut Džeroda Bovena vinuli njegov Vest Hem u nebesa - 2:1 (0:0), a šampionske snove Fiorentine pretvorlili u prah i pepeo. Možda ponajviše na radost trenera Dejvida Mojesa, jer mu je zbog loših rezultata u Premijer ligi mesecima visio mač nad glavom, a ni sada nije izvestan njegov ostanak na klupi "čekićara". 

Engleski klub završio tamo gde je zaslužio na kraju vrhunske sezone u trećem po rangu UEFA klupskom takmičenju, istina više zbog svega prikazanog tokom grupne faze i nokaut runde nego u duelu sa Nikolom Milenkovićem, Lukom Jovićem i njihovim timskim kolegama iz Firence. 

"Kada je Boeuven krenuo u kontru išao sam ka aut liniji. Ako će neko dati gol, onda je to Džerod, mislio sam. Kada je uzeo loptu, pomislio sam, ovo je trenutak, Džerod će to uraditi. Bio sam na pola puta, nisam mogao da uradim potpuno u stilu Žozea Murinja jer ja ne mogu da ukližem na kolenima, a i trava je bila prilično suva. Tako da sam se uplašio da ću pasti na stomak. Zato sam samo potrčao", polušaljivo se iskusni engleski stručnjak osvrnuo na napad koji je rešio rovovsku borbu u Pragu. 

Da uspeh sigurnog učesnika grupne faze sledeće Lige Evrope nije slučajan potvrđuju i Vest Hemovi prošlogodišnji rezultati u Ligi konferencije. I iza njih je stajao bivši mandžer Mančester junajteda. 

"Poslednje dve godine u Evropi bile su neverovatno putovanje za Vest Hem. Prošle godine smo osvojili grupu i stigli u polufinale. Ove godine smo ostali neporaženi, a dobili smo grupu. Niko nije osvojio finale od igrača, tako da je bilo sjajno uraditi ovako nešto u Evropi. Timovi dođu u završnicu, ali teško je uraditi to na kraju", zaključio je Mojes.