UEFA Liga konferencije

Finale Lige konferencije na TV Arena sport: Atina na nogama, Olimpijakos pred istorijskim uspehom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 10:56
Fudbaleri Olimpijakosa Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Fudbaleri Olimpijakosa

Fudbaleri Olimpijakosa imaju priliku da ostvare najveći uspeh u istoriji kluba i u svom gradu, doduše na stadionu "AEK-a" osvoje prvi evropski seniorksi trofej u bogatoj istoriji kluba. I to u istoj godini kada su omladinci ovog tma trijumfovali u UEFA Ligi mladih.

Na strani Pirejaca će, sasvim je to sigurno, biti ogromna većina od 32.500 gledalaca koliko će ih tokom finalnog susreta Lige konferencija biti na stadionu "Opap aren" koja je samo 15 kilometara udaljena od stadiona Olimpijakosa.

Sve to govori da su fudbaleri grčkog predstavnika u blagoj prednosti, od čega uostalom ne beži ni trener Hoze Luis Medilibar koji je na klupu ekipe iz Grčke seo početkom 2024. godine.

 

 

"Biću iskren, pa ću reći da u trenutku kada sam preuizimao Olimpijakos nisam verovao da možemo da stignemo ovako daleko. Međutim, ekipa je rasla, osećali smo svaki dan da imamo potencijal za velika dela i sada je došla na red ta poslendja utakmica u borbi za trofej. Igramo protiv tima iz Italije, prošlogodišnjeg finaliste Lige konferencija i znamo da neće biti lako. Ipak, igramo u našem gradu i moramo da verujemo u uspeh", kaže trener domaćeg sastava i dodaje:

"Gledao sam poslednjih nekoliko dana svoje igrače i video da jedva čekaju da meč počne. Esktremno su motivisani i puni saomopiuzdanja, tako da svi jedva čekamo da utakmica počne i nadamo se najboljem."

Susret u glavnom gradu Grčke počinje u 21.00 čas, poverenje da deli pravdu je dobio Portugalac Artur Dijas, a direktan prenos je obezbeđen na kanalu TV Arena 1 Premium, dok 60 minuta pre početka meča počinje specijalan studijski program sa zanimljivim gostima.