UEFA Liga konferencije

Lil s dva "hica" u metu srušio Olimpiju na otvaranju nove sezone Lige konferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 18:40
Lil s dva "hica" u metu srušio Olimpiju na otvaranju nove sezone Lige konferencije Tanjug/AP Photo/Michel Spingler)

Fudbaleri Lila uradili su ono što se od njih očekivalo u meču prvog kola grupe A Lige konferencije, jer su s 2:0 (1:0) protiv ljubljanske Olimpije upisali prve bodove u trećem po jačini evropskom klupskom takmičenju i poveli kolo u konkurenciji Klaksvika i Slovana.

Nije Francuzima baš sve išlo sve od ruke protiv "zelenih", pogotovo u drugom poluvremenu kada su se gosti grčevito borili za slamku spasa, ali su na kraju prevagnuli očigledno jači kvalitet i iskustvo.

Epilog susreta dao se naslutiti već pred kraj prvog poluvremena, kada je Džonatan David u 43. minutu iskoristio penal za sastav, koji je duel završio sa 17 šuteva prema golu Slovenaca, od čega je sedam išlo u okvir. Augustin Dofo je skrivio najstrožu kaznu, grubim faulom, a centarfor iz Kanade je iskoristio šutem u levi donji ugao mreže. 

 

 

Potvrda trijumfa stigla je mnogo kasnije, takođe u finišu drugog dela, a osvajanje "plena" pečatirao je Jusuf Jaziči (90+2). Na kraju fantastičnog solo prodora veziste iz Turske, pošto je udarcem iz kaznenog prostora pogodio nepokriveni donji levi ugao. Golman Matevž Vidovšek nije mogao ništa da uradi da spreči dupliranje razlike.