UEFA Liga Evrope

Liga Evrope na Areni: Zrinjski završava posao na Islandu, Čukarički čeka Olimpijakos ili Genk

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2023 13:15
Liga Evrope na Areni: Zrinjski završava posao na Islandu, Čukarički čeka Olimpijakos ili Genk Guliver/Joris Kayembe Ditu

Sedam utakmica trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope na programu su danas, a dva meča biće direktno prenošena na kanalima TV Arene sport.

Prva utakmica na programu je od 19:30, kada će Brejdablik na svom terenu ugostiti Zrinjski (Arena sport 2), koji iz Mostara nosi velikih 6:2 u Island, dok će u nešto kasnijem terminu, od 20 časova, Genk dočekati Olimpijakos, uz direktan prenos na Areni 2 Premium.

Pobednik ovog duela igraće u plej-ofu drugog po jačini evropskog takmičenja sa Čukaričkim, a u nešto boljoj situaciji je grčki velikan, koji je u prvom duelu dvomeča protiv Genka, slavio 1:0 pogotkom Kostasa Fortunisa u prvom minutu utakmice.

U kvalifikacije za Ligu Evrope, belgijski predstavnik ušao je nakon eliminacije iz Lige šampiona, gde je posle penala neslavno izgubio od švajcarskog Serveta. Prethodno su u pripremnom periodu odigrali šest prijateljskih utakmica, gde su ostvarili tri pobede, uz dva remija i poraz, da bi u domaćem prvenstvu upisali dva trijumfa i poraz od autsajdera Eupena.  U narednoj utakmici izgubili su i od Olimpijakosa u Pireju, da bi sliku na terenu, koliko-toliko popravili osvajanjem tri boda protiv Serkl Briža proteklog vikenda.

Sa druge strane, grčko prvenstvo još uvek nije počelo, Olimpijakos će ga otvoriti naredne sedmice proiv Pansereikosa, pa je prva utakmica sa Genkom u Pireju, bila ujedno i prva takmičarska provera za grčkog velikana u novoj sezoni. U pripremnom periodu Olimpijakos je odigrao pet prijateljskih utakmica i ostvario dve pobede i dva remija, uz jedan poraz. Zanimljivo je da je tokom tog perioda, njihov protivnik bio i rival Partizana u kvalifikacijama za Ligu konferencije, Sabah, koji je uspeo da izbori 1:1.

Ovo će biti njihov treći okršaj u poslednjih nekoliko godina, a rezultat u međusobnim duelima je izjednačen 1:1. Genk je u prijateljskoj utakmici 2018. godine slavio 4:0.

Revanš mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

HJK - Karabag (1:2) - 18:00
Haken - Žalgiris (3:1) - 19:00
Brejdablik - Zrinjski (2:6) - 19:30 (Arena sport 2)
Bate Borisov - Šerif (1:5) - 20:00
Genk - Olimpijakos (0:1) - 20:00 (Arena 2 Premium)
Ludogorec - Astana (1:2) - 20:00 
Dnjepar - Slavija Prag (0:3) - 20:00