UEFA Liga Evrope

Ćavi ima recept za "Old Traford" i prolazak Barselone u osminu finala Lige Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 21:15
Ćavi ima recept za "Old Traford" i prolazak Barselone u osminu finala Lige Evrope Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Spektakl sa "Kamp Nou" preseliće se u četvrtak na "Old Traford" jer Mančester junajted i Barselona igrom, filozofijom i kvalitetom sigurno to i garantuju. Markus Rašford je bio autor oba gola (jedan autogol Kundea), odbrana Barselone nije uspevala da ga neutrališe pa je na kraju bilo 2:2.

"Rašford je raznovrstan igrač, koji može da uradi mnogo stvari na terenu i teško ga je pokriti. Izazov je imati takvog protivnika, možemo da ga zaustavimo samo kao tim. Generalno, ključ uspeha će biti u dobroj odbrani. Moramo da napravimo taj iskorak i budemo stabilni u svim linijama. Čeka nas težak posao, ali mi želimo da idemo dalje", rekao je defanzivac Žil Kunde.

Trener Katalonaca smatra da će njegovi igrači uspeti da odgovore na intenzitet igre koju može da nametne Mančester junajted. Posebno na "Old Trafordu".

 

 

"Moramo da mislimo i na igru bez lopte, videćemo da li smo na visini zadatka da prođemo dalje protiv jednog od najboljih timova Evrope. Moramo da pokažemo karakter. Mislim da imamo tim za prolazak", rekao je Ćavi.

Kaže da nije razgovrao sa Gvardiolom i nije tražio savet od nhega iako imaju odličan odnos. Na pitanje, da li bi se Mesi uklopio u ovaj njegov tim, odgovorio je kratko i jasno.

"Najbolji igrač sveta u istoriji uvek odgovara. Barsa je njegov dom, on je moj prijatelj i sve zavisi od njega."

Katalonci će igrati bez povređenih Pedrija i Dembelea, te Gavija koji ima žute kartone.

"Pedri je važna referenca u igri, Gavi je čista strats i intenzite, Dembele nam je donosio brzinu i prodornost. Moraćemo bez njih, odlučili smo se i za sistem i za formaciju, samo što će igrači to od mene saznati sutra", zagolicao je maštu Čavi.