UEFA Liga Evrope

Ten Hag besan na sudije: Takve greške su nedopustive na ovako visokom nivou

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2023 10:42
Ten Hag besan na sudije: Takve greške su nedopustive na ovako visokom nivou Tanjug/AP Photo/Jon Super

Fudbaleri Barselone i Mančester junajteda remizirali su 2:2 (0:0) na "Kamp Nou" u okviru prvog meča šesnaestine finala Lige Evrope.

Domaći su poveli preko Markosa Alonsa u 50. minutu, da bi gosti izjednačili u 50. preko Markusa Rašforda, koji je bio ključan i kod drugog gola svoje ekipe, pošto je nakon njegove lopte Žul Kunde zatresao sopstvenu mrežu. Konačan rezultat doneo je Rafinja u 76. minutu, tako da će meč na "Old Trafordu" odlučiti ko prolazi dalje. 

Međutim, momenat koji je bio jako važan za ishod meča dogodio se pred golom Barselone pri rezultatu 2:1 za goste. Markus Rašford je išao pravo ka Marku Ter-Štegenu kada ga je Žul Kunde praktično "odneo". Englez je završio na travi, a francuski defanzivac je prošao bez ikakvih posledica, što je u velikoj meri zasmetalo treneru Junajteda, Eriku Ten Hagu:

"Taj momenat imao je ogroman uticaj. Ne samo na ovu utakmicu, već i na kompletan dvomeč, jer pri rezultatu 2:1 bio je čist faul nad Rašfordom. Može da se diskutuje da li je bio van ili unutar kaznenog prostora, ali definitivno je za crveni karton. Pitao sam sudiju: ’Zašto?’ Odgovorio mi je: ’Bilo je van kaznenog prostora i nije faul’. Mislim da su glavni i linijski bili u dobrim pozicijama, morali su da vide, a imamo i VAR", rekao je Holanđanin, koji nije mogao da zaustavi svoje nezadovoljstvo zbog načina na koji je sudio Maurisio Marijani:

"Nije dobro, zaista loša odluka. Ne mogu da je razumem. Možda su bili impresionirani pritiskom koji je Barselona izvršila, ali to se ne sme događati na najvišem evropskom nivou", podvukao je Ten Hag.

Revanš meč između Mančester junajteda i Barselona odigraće se idućeg četvrtka.