UEFA Liga Evrope

Ima 34 godine, a "hapsi" lopte kao momčić: Nemanja Matić prvi na jednoj od statističkih lista UEFA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2023 14:45
Ima 34 godine, a "hapsi" lopte kao momčić: Nemanja Matić prvi na jednoj od statističkih lista UEFA Guliver/Imago Sports

Mnogi bi u Srbiji rekli da je Nemanja Matić sa 34 godine zreo za fudbalsku penziju, ali defanzivni vezista Rome ima drugačiju viziju i tera po svom. Toliko dobro, da je vodeći igrač Lige Evrope za sezonu 2022/2023. u jednom od zanimljivijih statističkih parametara. 

Posle revanša polufinala drugog po jačini klupskog  takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske federacije, sa Bajerom iz Leverkuzena, omiljeni igrač trenera Žozea Murinja izdvojio se na listi aktera Lige Evrope sa najviše oduzetih lopti. Brojači svega i svačega izračunali su da je bivši fudbaler Čelsija, Benfike, Mančester junajteda i Košica 85 puta uzeo "bubamaru" rivalu i započeo akcije svog tima.

 

 

Kristijan Berdžes iz Union Berlina prvi je pratilac nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde i Partizana (78), a u Top su još tandem Matićevih izjednačenih klupskih kolega Rodžer Ibanjez da Silva (74) i Kristofer Roj Smoling (74), te u istoj meri uspešan dvojac - Karlos Enrike Kazemiro iz Mančester junajteda (73) i Bajerov prvotimac Džonatan Glao Tah (73). 

Nekadašnji reprezentativac Srbije ima priliku da dodatno popravi cifru i odnese definitivnu individualnu pobedu, jer sa Romom igra finale Lige Evrope, protiv Sevilje 31. maja u Budimpešti.