UEFA Liga Evrope

Liga Evrope na Areni: Tadić dočekuje Union Berlin, Vlahović i Kostić napadaju Nant

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 09:35
Liga Evrope na Areni: Tadić dočekuje Union Berlin, Vlahović i Kostić napadaju Nant Guliver/esimages/Michael Bulder/DeFodi Images - Guliver/Nicolò Campo

Drugo po rangu evropsko takmičenje, Liga Evrope, vraća se na male ekrane. Šesnaest timova boriće se za osminu finala, gde ih čekaju osam ekipa koje su grupnu fazu završile kao prvoplasirane.

Utakmice su na programu u dva termina, po četiri od 18.45 i u 21.00, a ono što je najbitnije, sve možete pratiti na kanalima TV Arena sport.

Fudbaleri Ajaksa će na "Johan Krojf Areni" ugostiti Union Berlin (18.45 TV Arena sport 1).

 

 

"Kopljanici" su u šesnaestinu finala, ili takozvani baraž, pristigli iz Lige šampiona, pošto su bili treći u grupi iza Napolija i Liverpula. Ekipa koju predvodi Alfred Šreder je u ligi imala period od tri meča bez pobede, ali je uspela da popravi formu i vezala četiri trijumfa za redom.

Kapiten srpske reprezentacije, ali i Ajaksa, Dušan Tadić i dalje je najznačajniji faktor za igru amsterdamskog tima, pa i sama forma ekipe zavisi od nivoa njegovih partija. Levonogi kreativac svojim iskustvom i kvalitetom više nego značajno doprinosi igri, ali je i dalje na meti pojedinih kritičara, poput Veslija Snajdera, čak i kada nisu u pitanju samo fudbalske stvari.

Tadić i njegovi saigrači će pred sobom imati veoma kvalitetnu ekipu Uniona iz Berlina, koja se trenutno nalazi na petom mestu nemačke Bundeslige. Najveća opasnost preti surinamskog napadača, Šeralda Bakera koji je ubedljivo najbolji igrač tima.

Ipak, Ajaks je veliki favorit, pogotovo pred svojom publikom i ukoliko Tadić bude raspoložen, možemo očekivati ubedljivu pobedu i lepu prednost pred revanš.

 

 

U terminu od 21.00 (TV Arena 2 Premium) nas očekuje duel Juventusa i Nanta na "Alijanc stadionu" u Torinu.

Italijanski tim je veliki favorit i predvođen srpskim ofanzivcima Filipom Kostićem i Dušanom Vlahovićem biće pravi izazov za gostujući Nant.

Bivši napadač Partizana i Fiorentine se oporavio od povrede i deluje da je raspoloženiji za igru nego ikad. Gladan je golova, kojih će u daljem toku sezone zasigurno biti, pogotovo kada ima asistenta kao što je brzonogi Kostić.

Ipak, ne treba prerano otpisati Nant. U pitajnu je ekipa sa veoma fizički dominantnim napadom, predvođenim Endijem Delorom, koji je tokom zime stigao na pozajmicu iz Nice. 

Očekuje se da će rezultat u Ligi Evrope Juventusu biti jako bitan, s obzirom na to da šanse za titulu više nemaju, a i plasman u neko evropsko takmičenje za narednu sezonu je vrlo upitan.

Pored ova dva meča, nema sumnje da će veliku, a možda i najveću pažnju fudbalske javnosti privući duel između Barselone i Mančester junajteda (18.45 TV Arena 1 Premium). U pitanju je susret koji se obično vezuje za Ligu šampiona i to samu završnicu, što verujemo da će biti slučaj u idućoj sezoni.

 

 

Liga Evrope, 1/16 finala:

Ajaks - Union Berlin 18.45 (Arena sport 1)
Barselona - Mančester junajted 18.45 (TV Arena 1 Premium)
RB Salcburg - Roma 18.45 (TV Arena 3 Premium)
Šahtjor - Ren 18.45 (Arena sport 8)
Bajer Leverkuzen - Monako 21.00 (Arena sport 7)
Juventus - Nant 21.00 (TV Arena 2 Premium)
Sevilja - PSV 21.00 (TV Arena 3 Premium)
Sporting - Mitjuland 21.00 (TV Arena 3 Premium)