UEFA Liga Evrope

Liga Evrope na Areni: Rašford ipak u timu Junajteda protiv Sevilje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 11:13
Liga Evrope na Areni: Rašford ipak u timu Junajteda protiv Sevilje Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Sevilja je najtrofejniji klub u Ligi Evrope i taj epitet je pokazala na "Old Trafordu" kada se vratila iz nokdauna i autogolovima Malasije i Megvajera ostala neporažena protiv Mančester junajteda (2:2). Danas će na svom "Sančez Pizhuanu" pokušati da se plasira u polufinale i nastavi borbu za trofej.

Junajted je na meč stigao bez Bruna Fernandeša, Lisandra Martineza, Rafaela Varana, ali je golgeter Markus Rašford juče trenirao i ipak će biti među kandidatima za meč. Da li će početi ili će šansu čekati sa klupe odlučiće trenner Erik ten Hag.

"Moramo emocije da usmerimo u dobrom pravcu. Moramo da ostanemo koncentrisani, da odigramo najbolju partiju i pokušamo da prođemo dalje. U prvom meču smo igrali 60 minuta, ali onda smo bili brutalno kažnjeni za pasivnost u poslednjih pola sata. Imamo kadrovskih problema, na teren će izaći 11 najspremnijih", istakao je Ten Hag ne otkrivajući situaciju sa Rašfordom.

Srpski reprezentativci Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj imaće još jedan težak ispit pred sobom. Trener Hoze Luis Mendilibar neće imati Montijela zbog kartona.

"Rašford je top napadač, ali je Junajted top tim. Ako Markus bude igrao znači da je spreman, ako ne igra zamenića ga takođe top igrač. Mi moramo da se koncentrišemo na svoje izdanje i pokušamo da iskoristimo naše kvalitete", rekao je Mendilibar.

Juventus sa Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem gostuje Sportingu u Lisabonu i brani gol prednosti iz Torina, dok će Roma sa Nemanjom Matićem pokušati da zauzda kontre Fejenorda i u Murinjovoskom stilu nadoknadi minus.

 

 

Liga Evrope, revanši četvrtfinala

(0:1) Roma - Fejenord 21.00 (TV Arena Premium 3)
(1:1) Union Sen Žil - Bajer L. 21.00 (TV Arena sport 2)
(2:2) Sevilja - Mančester j. 21.00 (TV Arena Premium 1)
(0:1) Sporting L. - Juventus 21.00 (TV Arena Premium 2)

Polufinale

Juventus/Sporting - Mančester j./Sevilja
Fejenord/Roma - Bajer L./Unio Sen Žil

Mečevi 11. i 18. maja

Finale

Budimpešta, "Puškaš Arena", 31. maj - 21.00