UEFA Liga Evrope

"Orlići" bez Ratkova, Drulović optimista: Ostvariti dve pobede u važnom delu kvalifikacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 12:18
Ljubinko Drulović, Selektor U 21 tima Srbije MN Press
Ljubinko Drulović, Selektor U 21 tima Srbije

Selektor Ljubinko Drulović okupio je mladu reprezentaciju Srbije pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i mečeve u "F" grupi protiv Luksemburga (22. mart, 19.30, stadion "Emil Majriš") i Severne Irske (26. mart, 18.00, stadion "Dubočica").

"Orlići" treniraju u Novom Sadu, nakon čega ih očekuje gostovanje Luksemburgu, selekciji protiv koje su slavili u poslednjem odigranom meču u novembru (2:0).

Selektor Ljubinko Drulović zadovoljan je atmosferom u ekipi i poželeo je brz i uspešan oporavak kapitenu Vladimiru Lučiću.

"Igrači su na okupu, raspoloženi su, dolaze sa velikim zadovoljstvom da igraju za naš nacionalni tim. Nažalost, naš kapiten Vladimir Lučić zaradio je povredu koja će ga na duže vreme odvojiti od terena i ovom prilikom mu želimo brz oporavak. Nije tu ni Petar Ratkov, koji je na poslednjem meču pred okupljanje doživeo povredu. Oslabljeni smo, ali sam siguran da će svi dati svoj maksimum", ističe Drulović za sajt FSS .

I nema dilemu da Srbija želi obe pobede kako bi ostala u trci za jedno od prva dva mesta i pogotovo pred odlučujući dvomeč sa Ukrajinom (6. septembar i 15. oktobar), koja je lider sa maksimlanih 15 bodova, dok "orlići" imaju devet. 

"Igraćemo ofanzivno i organizovano, želimo da pobedimo Luksemburg i Severnu Irsku. Uradićemo sve da se najbolje moguće pripremimo i pobedimo dve utakmice koje su veoma važne za nas", završio je selektor.

Vladimir Prijović nije krio zadovoljstvo povodom povratka u mladu reprezentaciju.

"Velika je čast i zadovoljstvo naći se ovde ponovo. Jako sam srećan i zahvaljujem se selektoru na ukazanoj prilici. Ekipa je jako kvalitetna, momci su izuzetni, nadamo se najboljem u narednim mečevima. Jako važne utakmice nas očekuju, sigurno je da će biti zanimljive. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu da napravimo pozitivan rezultat", istakao je Prijović.

Uroš Lazić veruje u tim pred nastavak kvalifikacija:

"Cilj je uvek da napravimo dobru atmosferu, prihvatimo nove momke i svi zajedno damo maksimum za naš nacionalni tim. Mislim da možemo da ostvarimo dve pobede u martu, to se nameće kao naš imperativ."

Kvalifikacije za EP, sedmo kolo

Grupa F

22. mart

Azerbejdžan - Engleska 13.00
Luksemburg - Srbija 19.30

26. mart

Azerbejdžan - Ukrajina 13.00
Srbija - S. Irska 18.00
Engleska - Luksemburg 20.00

 

Standings provided by Sofascore