Vesti iz fudbala

"Orlići" nemaju pravo na grešku protiv Luksemburga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 09:30
Uroš Kabić odigrao je dobro protiv Engleske MN Press
Uroš Kabić odigrao je dobro protiv Engleske

Promena selektora u mladoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije donela je bolji ishod, ali ne i bolji rezultat protiv Engleske. Ljubinko Drulović nije ni imao mnogo vremena da spremi "orliće" za duel sa "Gordim Albionom" koji je u Bačkoj Topoli lako slavio 3:0, iako je tim bio pojačan A reprezentativcima Mihajlom Ilićem, Stefanom Mitrovićem i Petrom Ratkovim.

Englezi su potvrdili klasu, ogoleli još jednom probleme sa kojima se suočava Srbija u budućnosti, ali trka za odlazak na EP iz Grupe F još nije završena za "orliće".

Danas u nacionalnom centru FSS u Staroj Pazovi od 19.00 časova u petom kolu kvalifikacija za EP stiže Luksemburg i izabranici Ljubinka Drulovića nemaju prava na grešku. Gosti imaju tri boda, dva puta su gubili od lidera grupe Ukrajine, jednom od Engleza i Azerbejdžana i sve osim pobede Srbiju bi već u ovoj godini udaljilo od EP.

"Ulazimo u meč kao favoriti is vi se nadamo pobedi. Bilo je možda i dobrih stvari na prethodnoj utakmici, ali nismo zadovoljili očekivanja. Imamo još mnogo utakmica u grupi i vremena da se situacija okrene u našu korist i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", izjavio je Uroš Kabić, napadač Crvene zvezde.

Prema nekim najavama, Drulović će protiv Luksemburga izvesti ofanzivan tim: Ilić - Lazić, Leković, M. Ilić, Đorđević - Stanković, Petković, Kabić - Lučić, Ratkov, Mitrović.

Kvalifikacije U 21 za EP

Grupa F, šesto kolo

Danas

Srbija - Luksemburg 19.00

Ukrajina - Azerbejdžanm 19.00

Engleska - S. Irska 20.45

Пласман обезедио Sofascore