UEFA Liga Evrope

Ten Hag likuje: Bruno Fernandeš je perfektan kapiten Junajteda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 10:21
Ten Hag likuje: Bruno Fernandeš je perfektan kapiten Junajteda Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Mnčester junajteda se vratio na "fabričko podešavanje" ove sezone, na dabakl od Liverpula (0:7) uzvratio je dorbom igrom i ubedljivom pobedom nad Betisom (4:1) u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

Koliko je podrška menadžera Erika ten Haga bila značajna Brunu Fernandešu, kritikovanom posle debakla, videlo se na "Old Trafordu" gde je Portugalac odigrao maestralno, postigao gol, nameštao prilike i bio ponajbolji u timu.

"Bruno je bio najbolji naš igrač, pravi kapiten. Imao je malo povučeniju ulogu i bio je briljantan. Kontrolisao je igru između dve linije, stvarao je prilike, postigao je i gol. Njegova strast u igri jeste ponekad čudna, deluje čak i kao slabost, ali on to zna i ume da reaguje", istakao je Ten Hag.

Trijumf nad ekipom iz Sevilje i korak ka četvrtfinalu Lige Evrope nije prebrisao dešavanja sa Enfilda.

"Nismo ignorisali taj meč, pravili smo greške i bili smo surovo kažnjeni. Međutim, ponekad se najbolje uči iz sopstvenih grešaka. Dueli sa Njukaslom i Liverpulom su nam otvorili oči za određene stvari", rekao je Ten Hag.

Junajted u nedelju od 15.00 časova očekuje duel 27. kola Premijer lige sa Sautemptonom i ekipa je negde u obavezi da trijumfuje i tako učvrsti treće mesto.