UEFA Liga Evrope

Junak Partizana anilizirao meč u Kupu Srbije: Nije bilo lako protiv Jedinstva, svetla budućnost je pred njima

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.11.2023 12:47
Junak Partizana anilizirao meč u Kupu Srbije: Nije bilo lako protiv Jedinstva, svetla budućnost je pred njima MN Press

Fudbaler Partizana Nemanja Nikolić izjavio je danas da "crno-beli" nisu imali lak zadatak protiv Jedinstva, ali je dodao da je najbitnije da je njegov tim izborio plasman u osminu finala Kupa Srbije.

Fudbaleri Partizana pobedili su juče na Ubu ekipu Jedinstva 1:0 u 1/16 finala Kupa Srbije. Jedini gol na utakmici postigao je Nikolić u 54. minutu.

"Nije bilo lako u prvom poluvremenu! Ovo su utakmice koje pozivaju na oprez, jer se igra na ispadanje. Najbitnije je da je obezbeđen prolaz u sledeću rundu takmičenja! Uvek postoji pritisak, jer je eliminacioni meč, posebno što se u prošlosti dešavalo da Partizan ne prođe dalje u utakmici u kojoj je izraziti favorit. Moram istaći da smo prvi put igrali u ovom sastavu, da su šansu dobili igrači sa manjom minutažom i svakome znači da uđe u ritam i dostigne željenu formu. Ono što me raduje je izraziti timski duh i što, bez obzira na to koliko ko igra, uvek je spreman da se podredi kolektivu i maksimalno odradi svoju ulogu kada je to potrebno", rekao je Nikolić, prenosi zvanični sajt Partizana.

On je pohvalio ekipu Jedinstva, koja je dobro parirala Partizanu. "Sve pohvale za Jedinstvo i celu priču, koju pomaže i podržava Nemanja Matić! Bili su dostojan rival koji je imao svoje šanse i odigrali su odličnu utakmicu. Uz ovakav rad i napredak, pred njima je svetla budućnost i nadam se - nova lepa priča srpskog fudbala. Mi smi bili bolji u drugom poluvremenu", naveo je fudbaler Partizana.

Nikolić je istakao da mu je najdraži gol u karijeri bio na 159. "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde (1:1), koji je odigran drugog marta 2019. godine.

"Da ne zvuči otrcano, svaki gol je važan i lep je osećaj kada se postigne, ali ništa ne može da se meri sa trenutkom kada se to desilo u 'večitom derbiju'. Taj pogodak mi je najdraži i pamtiću ga dok sam živ! A da mi se slučajno ne desi da zaboravim, uramio sam taj dres i stoji u dnevnom boravku", izjavio je Nikolić.

On je naveo da igračima Partizana puno znači podrška navijača "crno-belih". "Puno nam je srce kada na gostovanjima vidimo toliki broj 'grobara' i nema potrebe da objašnjavam koliko je lakše kada te nosi njihova pesma i neprekidna podrška. Voleo bih da tako bude i na JNA, jer je sa njima pobeda uvek bliža", rekao je Nikolić.

Partizan će u 14. kolu Superlige Srbije u ponedeljak gostovati ekipi Novog Pazara, a potom će na svom terenu igrati sa Čukaričkim.

"Želja za pobedom i maksimalna posvećenost ovih momaka se ne dovodi u pitanje, bez obzira ko je protivnik. Očekuju nas dva izuzetno teška meča, ali kao što i trener Igor Duljaj uvek konstatuje - za nas je svaka sledeća utakmica novo finale i, bez obzira na trenutni ritam i raspored, moramo ići preko svojih maksimuma da ostvarimo ciljeve", zaključio je Nikolić.