UEFA Liga Evrope

Pišemo istoriju, želimo da imamo čime da se pohvalimo: Žarko Lazetić srećan zbog prilike da se TSC izmeri sa Vest Hemom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 20:58
Pišemo istoriju, želimo da imamo čime da se pohvalimo: Žarko Lazetić srećan zbog prilike da se TSC izmeri sa Vest Hemom MN Press

Ekspedicija TSC-a od danas se nalazi u Londonu, gde će se sutra sastati sa Vest Hemom u prvom kolu A grupe Lige Evrope (21.00, TV Arena 1 Premium). Utakmica za srpski tim ima prefiks istorijska i pre nego što se lopta zakotrlja, jer će mu to biti prvo učešće u grupnoj fazi jednog UEFA takmičenja.

Zbog čitavog niza pluseva u korist domaćina niko ne daje naročite šanse viceprvaku prošle Mozzart Bet Superlige Srbije naročite šanse protiv "čekićara", ali to se ne dotiče trenera Žarka Lazetića.

"Pre svega čestitke Vest Hemu na osvajanju Lige konferencija i čast nam je što smo gosti ovako velikom klubu u Ligi Evrope. Izazov nam je, znamo kakva je istorija Vest Hema. Oseti se čim se dođe na stadion da je to veliki klub. Mi pišemo istoriju i želimo da imamo čime da se pohvalimo. Imamo sreću da je i naš stadion izuzetan, pa nemamo ni strah ni opterećenje kad vidimo lep stadion. I naš motiviše. Više volim da inspirišem igrače, nego da im sputavam želju i ambiciju. Ideja je jasna i ja nisam pristalica menjanja nečeg što je bazično. Moguće da ćemo sutra biti više u niskoj zoni, ali to nije zbog našeg opredeljenja, nego zbog kvaliteta protivnika. Imali smo dobre defanzivne treninge, znamo šta bi trebalo da radimo sa loptom, a šta bez lopte. Videćemo koliko će nam protivnik dozvoliti", ispričao je šef stručnog štaba engleskim i srpskim medijima u engleskoj prestonici. 

Probao je TSC da se preko kvalifikacija za Ligu šampiona dokopa evropske elite, ali bio je u podređenom položaju u odnosu na Bragu tokom dvomeča sa predstavnikom Portugala. 

"Nadam se da će nam značiti iskustvo iz Brage. Vest Hem ima kvalitetnije igrače nego Braga. Drugačiji su timovi. Braga želi posed, a Vest Hem se ne bazira na posed, više je opasan u direktnoj igri i iz tranzicije. Ne zna se koja ekipa je bolja, a ne koja je slabija", zaključio je trener ekipe iz Bačke Topole.