UEFA Liga Evrope

Za njih je dobro što su ovde, znamo da će biti teška utakmica: Dejvid Mojes u susret duelu sa TSC-om u Ligi Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 19:00
Za njih je dobro što su ovde, znamo da će biti teška utakmica: Dejvid Mojes u susret duelu sa TSC-om u Ligi Evrope Guliver

Prošle sezone Vest Hem je odneo trofej Lige konferencije, a ove ima u planu da dogura što dalje u jačem fudbalskom takmičenju - Ligi Evrope, ali najpre mora da prevali prvi korak protiv TSC-a sutra na svom terenu (21.00, TV Arena 2 Premium). 

Otuda oprez u završnoj priči Dejvida Mojesa, mada se trener "čekićara" u obraćanju medijima više bavio svojim timom nego izabranicima Žarka Lazetića. 

"Za njih je dobra stvar što su ovde. Gledali smo njihove utakmice sa Bragom i stekli predstavu na kom su nivou. Oni su zaista dobro otvorili sezonu u svojoj ligi i znamo da će biti teška utakmica sutra", rekao je on, aludirajući na činjenicu da je za TSC ovo nulta sezone u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja.

Onda se osvrnuo na jačanje takmičenja kao što je LE, u kom je njegov tim pre dve godine stigao do Top četiri. 

"Evropska takmičenja su postala teža… Toliko timova koji su igrali u Ligi šampiona sada su u Ligi Evrope. Oduševljeni smo što smo ponovo u Ligi Evrope, konkurencija je postala jača u odnosu na period od pre dve godine kada smo bili deo nje. Dok ne vidimo koji timovi će ispasti iz Lige šampiona, ne bih davao prognoze. Tek tada ću imati jasniju sliku ko su favoriti". 

Osim na suspendovanog Edsona Alvaresa, škotski stručnjak može da računa na kompletan kadar, samo je pitanje kako će rasporediti minutažu, odnosno da li će poslati najjaču postavu na rivala iz Bačke Topole. 

"Sve igrače imam na raspolaganju, svi su spremni... Konkurencija u timu je jaka, igrači imaju samopouzdanje, a ono proizilazi iz pobeda. Lukaš Fabijanski će sigurno sutra uveče braniti. On je sjajan golman, imao je odlične momente. Nekoliko godina unazad je u dobroj formi i on će definitivno biti na golu", otkrio je Mojes.