Superliga Srbije

Crvena zvezda pred ponoć završila posao za Ligu šampiona: Potpisali i Hvang i Ndijaje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 23:50
Crvena zvezda pred ponoć završila posao za Ligu šampiona: Potpisali i Hvang i Ndijaje Guliver/Imago Sports

Crvena zvezda se pojačala poslednjeg dana za prijavu igrača za Ligu šampiona. Posle defanzivca Nasera Điga, koji je stigao iz Bazela na pozajmicu, ugovore sa crveno-belima su potpisali odlični korejski vezni igrač Hvang In Bom (Olimpijakos) i napadač Adane Šerif Ndijaje.

Samo naizgled, potpis Hvanga i Ndijajea trebalo je da bude rutinska stvar za upravu Zvezde. Međutim, nije lako pregovarati sa Olimpijakosom iako su grčki mediji danas oko podneva objavili vest da su Pirejci prodali igrača srpskom šampionu za 5,5 miliona evra, što je rekordni "ulazni" transfer u istoriji kluba.

Hvang je tek u večernjim časovima dobio zeleno svetlo da stavi paraf na četvorogodišnji ugovor sa crveno-belima i biće kapitalno pojačanje u veznom redu iako se ne radi o klasilnom zadnjem veznom igraču već radilici i znalcu koji pokriva površinu, kako bi treneri rekli, "od boksa do boksa". Imao je značajnu ulogu u selekciji Južne Koreje i na Mundijalu u Kataru, a Zvezda je imala i sreće da se nađe u pravom momentu kada se sporio sa grčkim velikanom zbog dužine ugovora.

Šerif Ndijaje se juče oprostio golom od navijača Adane, ali se i njegov potpis čekao duže od planiranog. Dinamika isplate obeštećenja od četiri miliona evra turskoj Adani se dogovarala malo duže. Kad se dogovorila isplata rata, senegalski napadač je parafirao ugovor na tri plus jednu godinu.

Sva trojica novajlija su na vreme prijavljena za Ligu šampiona, Điga je podigao dres, narednih dana čekaju da to uradr i dva najveća pojačanja. Trener Barak Bahar sada je dobio profile igrača koji su mu nedostajali, a kako se može čuti Edmund Ado neće biti prijavljen za okršaje sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom već će na pozajmicu. Najverovatnije u Novi Pazar, po minute i potragu za formom.