Superliga Srbije

Zvezda završila veliko pojačanje iz Olimpijakosa: Hvang In Beom stigao na "Marakanu"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.09.2023 12:18
Zvezda završila veliko pojačanje iz Olimpijakosa: Hvang In Beom stigao na "Marakanu" Guliver/Imago Sports

Fudbalski reprezentativac Južne Koreje Hvang In-Beom novi je fudbaler Crvene zvezde. Dosadašnji vezista Olimpijakosa, kako Tanjug saznaje, potpisao je sa crveno-belima ugovor na četiri godine, uz obeštećenje od pet miliona evra, koje će srpski šampion platiti u naredne tri godine.

Korejac je bio u sporu sa Olimpijakosom, napustio je klub iz Atine pre mesec dana, a ceo slučaj je predao Sudu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), jer su njegovi advokati smatrali da je Hvangu ugovor istekao ovog leta. Rukovodstvo Olimpijakosa je tvrdilo da Hvang ima važeći ugovor na još dve godine, a za reprezentativca Južne Koreje je traženo obeštećenje od 15 miliona evra.

Obe strane su tvrdile da su u pravu, a onda se došlo u pat poziciju. U igru se tada uključila Crvena zvezda i stupila u kontakt sa Hvangom i Olimpijakosom, a onda je napravljen kompromis. Olimpijakos i Hvang su odlučili da ne idu na Sud FIFA.

Zvezda je pristala da isplati Olimpijakosu obeštećenje od pet miliona evra u naredne tri godine, a Hvang je sa šampionom Srbije potpisao ugovor na četiri godine. Crvena zvezda je došla do najvećeg pojačanja u poslednjoj deceniji, pošto je Hvang najbolji igrač Azije.