Superliga Srbije

Džerom Opoku na meti Crvene zvezde: Srpski šampion u igri za potpis štopera Aruke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 10:59
Džerom Opoku na meti Crvene zvezde: Srpski šampion u igri za potpis štopera Aruke Guliver

Dan posle žrebanja grupa Lige šampiona 2023/2024, koji je srpskog prvaka spojio sa aktuelnim evropskim vladarom Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, Crvena zvezda je možda pronašla štopera za dolazeće izazove na UEFA sceni i u odbrani domaće duple krune. I to u liku Džeroma Opoke iz Sruke. 

Tako barem tvrdi uglesni portugalski dnevnik "Rekord", prema čijim saznanjima su crveno-beli ozbiljno zagrizli za momka rođenog u Londonu i fudbalski stasalom u tamošnjem Fulamu. 

 

 

Mladi Englez (24) ima ugovor do 2025. godine sa sadašnjim klubom, a tim papirom je propisano 6.000.000 evra za njegov raniji odlazak iz Portugala. Bašakšehir je ispao iz trke za centralnog defanzivca, jer je ponudio dosta manje od tražene sume, pa su navodno u prvi plan izbili pregovarači sa našeg "Rajka Mitića". 

Ne pominje se iznos koji je spremna da plati Crvena zvezda, ali se podseća da bi igranje u Ligi šampiona moglo da bude dobar mamac za momka koji nikada nije stigao do prvog tima bivšeg kluba našeg Aleksandra Mitrovića. Opoku je dosta vremena proveo na pozajmicama u Akrington Stenliju, Plimutu i Vejleu, a u Aruku je stigao kao slobodan agent. 

Prošle sezone je igrao na 29 utakmica, a osim u defanzivi može da bude koristan i u pokretanju akcija svog tima.