UEFA Liga šampiona

Terzić za Arenu: Zvezda ne sme da se plaši nijedne ekipe, žreb je kakav takav jeste - moglo je bolje, ali i gore

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 20:15
Terzić za Arenu: Zvezda ne sme da se plaši nijedne ekipe, žreb je kakav takav jeste - moglo je bolje, ali i gore TV Arena sport

Crvena zvezda će se u Ligi šampiona za plasman u nokaut fazu, ili Ligu Evrope, boriti u grupi G sa Mančester sitijem, RB Lajpcigom i Jang Bojsom, odlučeno je današnjim žrebom u Monaku. Na pomenutom događaju bili su čelnici crveno-belih, a generalni direktor, Zvezdan Terzić, je pred kamerama TV Arena sport izneo svoje utiske o žrebu:

"Želim da izrazim zadovoljstvo što je Zvezda danas prisutna na velikoj sceni, to je sve rezultat dobrog rada i nadam se da će se ovi uspesi nastaviti u periodu pred nama. Lusi Figo mi je rekao: ' nisi mogao da biraš i moglo je da bude i gore'. Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika iz prvog šešira, Mančester siti, aktuelni šampion Evrope. Moram da izrazim zadovoljstvo, dobili smo iz četvrtog šešira dobrog protivnika, Jang Bojs. Igrali smo sa njima pre par godina i šest bodova je u igri. Lajpcig je ekipa koja nije atraktivna, ali je jako dobra. Sve u svemu, moglo je da prođe i gore i bolje. Ako želimo da budemo deo ovog društva, Crvena zvezda mora da bude spremna da pobedi svaki tim, pa i Mančester siti kad dođe na Marakanu, bez obzira na njihov spektakularan kvalitet. Zvezda na Marakani ne treba da respektuje nikoga i svaku utakmicu moramo da idemo na pobedu. Naravno, potrebna je i sreća u svakoj utakmici, ali mislim da imamo realne šanse da na proleće igramo Ligu šampiona ili Lige Evrope, ali se nadam borbi za drugo i treće mesto", rekao je Terzić, a potom otkrio kakve su mu želje što se tiče rasporeda:

"Najviše bih voleo bih da prva utakmica bude 19. septembra na Marakani protiv Jang Bojsa. Da startujemo pobedom, da ekipa dobije na samopouzdanju i da bismo imali dobru atmosferu i klimu".

S obzirom na to da je 4. septembar je poslednji rok za prijavu igrača za Ligu šampiona, situacija na transfer pijaci se zahuktava:

"Imamo dobro oformljen tim, radili smo teško dva meseca i imamo poverenja u igrač. Naravno, poslednjih dana prelaznog roka se sve zahukvatava. Imamo neke želje, imamo mnogo razgovora iz sata u sat sa raznim igračima. Svesni smo da treba da se pojačamo u sve tri linije. Ali nećemo žuriti po svaku cenu. Ali smo svesni da dobar igrač koji pravi razliku u Ligi šampiona mnogo košta. Skauting je uradio veliki deo posla, privodimo kraju razgovore sa nekim igračima. Videćemo, procenićemo, odgovorno i domaćinski ćemo se odnositi prema tome. Ali svašta je moguće u ovih tri-četiri dana", rekao je Terzić, pa dodao da odlazaka neće biti:

"Niko ne može da ode iz Crvene zvezde. Može samo da dođe neko".

Crvena zvezda će ove sezone od Lige šampiona prihodovati u startu 23 i po miliona, dok bi sledeće godine potencijalnim novim ulaskom u grupnu fazu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja to bilo znatno više:

"Kad pričamo o dovođenju igrača, to nije da bismo uzeli bod više, već dugoročno razmišljamo. Svesni smo da ove godine moramo biti šampioni. U Avgustu sledeće godine imamo samo utakmice plej-ofa iz povlašćenog šešira i fenomenalnu šansu da budemo učesnici Lige šampiona. Startuje novi trogodišnji ciklus sa uvećanim prihodima od 40 odsto. Tako da, sada dovođenje igrača i pravljenje tima je investicija za narednu sezonu", podvukao je Terzić.