Superliga Srbije

Ovo niko nije očekivao: Voždovac šokirao Zvezdu na "krovu", prvi poraz Bahara na klupi crveno-belih

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

26.08.2023 21:03
Ovo niko nije očekivao: Voždovac šokirao Zvezdu na "krovu", prvi poraz Bahara na klupi crveno-belih MN Press

Od kada je Barak Bahar postao trener Crvene zvezde u klubu je zavladala harmonija. Pobede su se ređale jedna za drugom, "pala" je i "petarda" protiv Fiorentine, Mozzart Bet Superliga Srbije je započeta kao iz snova, sa četiri pobede, ali je večeras niz od 11 trijumfa prekinut. Ekipa Voždovca je imala jasan plan, koji je u potpunosti ispunjen, a crveno-beli savladani 3:2 (2:0), "zmajevi" su vodili i sa 3:0. Međutim, Zvezda se nije lako predala i dala je sve od sebe da se vrati u duel, ali joj nije pomogao ni igrač više, te su tri boda ostala u Zaplanjskoj ulici.

Da ovo neće biti veče Zvezde bilo je jasno već u petom minutu. Amatersku grešku napravio je Miloš Degenek, lopta je posle dodavanja Nikole Đuričića došla do Borisava Burmaza koji je snažnim udarcem matirao Omrija Glazera.

Podrazumeva se da su Baharovi puleni imali inicijativu, uglavnom se igrali na polovini domaćina koji se maltene savršeno branio. Zvezda je samo mogla da pokušava udarcima iz daljine, međutim šutevi Marka Stamenića i Aleksandra Dragovića završili su pored gola.

A onda, u 43. minutu, po levom boku se razvila sjajna polukontra Voždovca. Matija Mitrović je dodao do Mihajla Neškovića, ovaj je vukao loptu nekih dvadesetak metara, napravio dribling u sredinu, i na spektakularan način postigao pogodak.

Drugi deo igre započeo je potpunom ofanzivom Zvezde, ali bez uspeha, da bi onda usledila još jedna početnička greška odbrane crveno-belih, tačnije Dragovića.

Kapiten ekipe iz Ljutice Bogdana je katastrofalno reagovao, maltene promašio loptu u želji da otkloni opasnost, ali iza leđa nije video Danila Teodorovića koji je uspeo mu oduzme loptu, potom je primiri i lobuje Glazera za ogromnih 3:0.

Ipak, šampion se nije olako predao. Kada je sve delovalo izgubljeno, Milan Rodić je nakon odličnog centaršuta Kange posle kornera bio najviši u skoku i tako dao nadu svom timu da može makar do boda.

Te nade dodatno su ojačale u 89. minutu, kada je Vukašin Đorđević na gol liniji reagovao rukom, a sudija Stanko Ostraćanin nije imao dilemu da pokaže na belu tačku, ali i da da crveni karton defanzivcu domaćih. Gelor Kanga je bio izuzetno siguran, a do kraja je u tom momentu ostalo još osam minuta igre uz igrača više u korist crveno-belih. 

Zvezda je svim snagama napadala, ali Voždovac se nije predao i upisao zaista herojski trijumf.

Što se neke statistike tiče, ovo je bio prvi put posle 2019. godine da je Zvezda primila tri gola, a tada je to uspeo Čukarički i slavio identičnim rezultatom kao večeras Voždovac, dok je generalno poraz šestostruki uzastopni šampion Srbije poslednji put na svojoj koži osetio u oktobru 2021, kada ga je nadigrao Radnik 2:1.

Voždovac - Crvena zvezda 3:2 (2:0)

Stadion: SC Stadion
Sudija: Stanko Ostraćanin
Strelci: Burmaz u 5, Nešković u 43. i Teodorović u 61. minutu za Voždovac, Rodić u 74. i Kanga u 91. za Crvenu zvezdu

Voždovac: Katić – Đurđević, Damjanović, Zečević (od 82. Lukić), Đuričić – Matić, Mitrović (od 63. Vaštšuk) – Novevski (od 63. Vujanović), Jočić, Nešković (od 82. Stoisavljević) – Burmaz (od 56. Teodorović)

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Degenek (od 46. Rodić), Dragović – Bukari, Kangva (od 46. Kanga), Stamenić (od 84. Šljivić), Kraso (od 74. Kabić), Mitrović (od 63. Mijatović) – Lučić, Olajinka.

Mozzart Bet Superliga, 5. kolo:

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1 (2:0)
/Ilić 14, 48, Petrov 21, Mesarović 90+5 - Vidakov 54/

Subota

TSC - IMT 1:0 (0:0)
/Mirčevski 87/

Voždovac - Crvena zvezda 3:2 (2:0)
/Burmaz 5, Nešković 43, Teodorović 61 - Rodić 74, Kanga 89p/

Mladost - Vojvodina 20.30 (TV Arena sport 4)

Nedelja

Novi Pazar - Železničar 17.30 (TV Arena sport 2)
Čukarički - Radnik 19.30 (TV Arena sport 6)
Spartak - Napredak 19.30 (TV Arena sport 10)
Partizan - Javor 19.35 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore