Superliga Srbije

IMT dominirao "na krovu": Čukarički pregažen - braća Luković pogurala "traktoriste" do trećeg mesta

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

18.08.2023 20:07
IMT dominirao "na krovu": Čukarički pregažen - braća Luković pogurala "traktoriste" do trećeg mesta MN Press

IMT je na otvaranju četvrtog kola Mozzart Bet Superlige Srbije napravio veliko iznenađenje pošto je na "krovu" ubedljivo savladao Čukarički 3:0 (1:0) i bar na kratko se popeo na visoko treće mesto tabele.

Nakon istorijskog trijumfa u Novom Pazaru (4:3), izabranici Nebojše Jandrića su pružili fantastičnu partiju protiv ekipe koja se ovog leta bori za grupnu fazu Lige Evrope, ali će definitivno morati da podigne nivo igre ukoliko želi da se nađe u društvu timova tog renomea.

Još jednu izvanrednu partiju pružio je Miloš Luković, najmlađi kapiten elitnog ranga srpskog takmičenja, a u strelce se ovog puta upisao i njegov stariji brat, Luka, inače nekadašnji fudbaler upravo Čukaričkog. Igrao se 34. minut kada je Veljko Kijevčanin uposlio lucidnog napadača, koji se dobro snašao i pogodio za 1:0.

Prednost je udvostručena u 77. minutu posle greške Samboa Sisoka. Lopta je došla do Uroša Stamenića, a ovaj ju je poslao iza leđa Nenadu Filipoviću. Konačan rezultat postavio je Miloš Luković u 92. minutu kada je njegov tim istrčao odličan kontranapad tokom kojeg je Viktor Živojinović uposlio svog kapitena, a ovaj rutinski poslao loptu u gol za konačnih - 3:0.

Takođe, treba napomenuti da je ovo bio debi Igora Matića na klupi "brđana", ali sigurno ga neće pamtiti po dobrom, već će probati da ga što pre zaboravi i pokupi lekcije iz ovog bolnog poraza.

Mozzart Bet Superliga Srbije, mečevi 4. kola

Petak

IMT - Čukarički 3:0 (1:0)
/L. Luković 34, Stamenić 77, M. Luković 90+2/

Subota

Vojvodina - Radnički Niš 19.00 (TV Arena sport 4)
Crvena zvezda - Spartak 20.30 (TV Arena 1 Premium)
Železničar - Voždovac 21.00 (TV Arena sport 8)

Nedelja

Radnik - Novi Pazar 17.15 (TV Arena sport 8)
Radnički 1923 - Partizan odloženo
Javor - TSC 19.30 (TV Arena sport 4)
Napredak - Mladost 19.30 (TV Arena sport 10)

 

Standings provided by Sofascore