Superliga Srbije

Živojinović za istoriju! IMT u 94. minutu slavio u Novom Pazaru - prva superligaška pobeda za "traktore"

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

14.08.2023 20:06
Živojinović za istoriju! IMT u 94. minutu slavio u Novom Pazaru - prva superligaška pobeda za "traktore" MN Press

Fantastičan fudbal su nam priredili fudbaleri Novog Pazara i IMT-a na zatvaranju trećeg kola Mozzart Bet Superlige Srbije. Uprkos tome što su tokom većeg dela utakmice jurili zaostatak, gosti su u sudijskoj nadoknadi uspeli da dođu do preokreta i ponesu sva tri boda za Beograd slavivši na kraju rezultatom 4:3 (1:2), te je na taj način upisana i prva istorijska pobeda za "traktore" u elitnom rangu srpskog fudbala.

Uloga heroja ekipe Nebojše Jandrića svakako pripada fantastičnom Viktoru Živojinoviću, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu i nakon dve asistencije postigao pobedonosni pogodak u četvrtom minutu nadoknade.

Izabranici Dragana Aničića su odlično otvorili utakmicu i već nakon dva minuta su poveli sa 1:0, kada je Adetundži Adešina odlično reagovao nakon centaršuta Mitra Ergelaša.

Izjednačenje je usledilo svega šest minuta kasnije, a strelac je bio najmlađi kapiten u Superligi Srbije, Miloš Luković. Niko nije izašao u blok talentovanom ofanzivcu, te je on sa nekih dvadesetak metara fantastičnim udarcem savladao Nikolu Mirkovića. 

Asistent kod prvog gola Novog Pazara, Ergelaš, bio je strelac kod drugog, kada je veoma snažno i precizno raspalio po lopti, pa na taj način obezbedio svom timu vođstvo na poluvremenu. A onda je usledio pravi spektakl - četiri pogotka za desetak minuta.

Najpre je Luković postigao svoj drugi pogodak na utakmici u 81. minutu, da bi Uroš Lazić u 85. glavom doneo i treće vođstvo domaćinu, a činilo se i tri boda.

Međutim, nisu se predavali momci sa Novog Beograda. Najpre je u drugom minutu nadoknade brzonogi Nikola Glišić iskoristio sjajan centaršut Živojinovića i u drugom minutu nadoknade doneo izjednačenje, a ogromno slavlje usledio je svega minut i po kasnije.

Baš kada je delovalo da će doći do podele bodova, Viktor Živojinović je pokazao kakvom brzinom i umećem raspolaže, te je u 94. minutu istrčao pred golmana Mirkovića i rutinski ga savladao za konačnih 4:3.

Mozzart Bet Superliga Srbije

Petak

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (0:1)
/Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 34, Kraso 62, Mijatović 87/

Subota

Voždovac - Radnik 1:1 (0:1)
/Stojanović 76 ag - Duronjić 4/

TSC - Radnički 1923 1:0 (0:0)
/Jovanović 85/

Čukarički - Javor 2:2 (1:1) 
/Miladinović 15, Drezgić 70 - Tanko 18, Gojković 82/

Nedelja

Napredak - Vojvodina 0:0

Partizan - Radnički Niš 2:1 (0:1)
/Natho 79 pen, Severina 86 - Petrov 12/

Spartak - Železničar 3:0 (1:0)
/Bijelović 24, Ubiparip 84, Rošević 86/

Ponedeljak

Novi Pazar - IMT 3:4 (2:1)
/Adešina 3, Ergelaš 34, Lazić 85 - Luković 9, 81, Glišić 90+2, Živojinović 90+4/

 

Standings provided by Sofascore