Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena sport: Partizan konačno domaćin, Radnički za lečenje "rana" od Sabaha

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2023 14:58
Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena sport: Partizan konačno domaćin, Radnički za lečenje "rana" od Sabaha Fudbalski klub Partizan

Fudbaleri Partizana potučeni su do nogu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije, a da li su u stanju da za samo nekoliko dana dođu sebi i ne dopuste da se posledice lošeg iskustva u Azerbejdžanu preliju na njihov učinak u Mozzart Bet Superligi Srbije pokazaće nam u večerašnjem duelu sa niškim Radničkim (19.30, TV Arena 1 Premium). 

Crno-beli su u prva dva kola gostovali na terenima TSC-a i Vojvodine, pa će posle tog remija i pobede prvi put u ovom prvenstvu igrati pred domaćom publikom, s imperativom osvajanja tri boda u duelu sa dva puta poraženinim timom, bez ijednog datog gola u proteklih 180 minuta SLS.

"Za nas u ovom trenutku postoji samo Radnički, o Sabahu nećemo da pričamo dok ne prođe meč sa Nišlijama. Pobeda je jedini cilj, neće nam biti lako, videćete da ovaj tim drugačije izgleda sa i bez podrške i pozivam navijače da nas podrže. Čeka nas rival koji je izgubio obe utakmice, to je opasno, može da nas zavara, doveli su perspektivnog trenera , ali najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo. Od igrača ću tražiti da budu maksimalmo motivisani i da od prvog minuta vršimo agresivni presing", rekao je Duljaj na konferenciji za medije uoči meča.

Njegov kolega iz Niša, Nikola Trajković, zna da bi Partizanova situacija posle Bakua i rezultatski pritisak mogli da budu olakšavajuća okolnost za tim sa "Čaira", ali ne želi da preti, kao što ne pristaje na defetistički stav prema favoritu. 

"Utakmica pred nama dolazi u teškom trenutku i za nas i Partizan. Iz ugla nekoga ko je igrao fudbal, verovatno je situacija teža po njih nego po nas i to je ono što ja pokušavam da objasnim svojim igračima. Mi treba da odemo rasterećeni, ne da se branimo, nego da iskoritimo taj psihološki momenat koji je na našoj strani, da pokažamo najbolji fudbal koji možemo... Treba da pokušamo da iskoristimo momenat gde će oni u glavama biti usresređeni na revanš, da će takođe izvršiti neke rotacije", kazao je mladi stručnjak, ukazujući na štetu od "jeftino primljenih golova do sada". 

Mozzart Bet Superliga Srbije, mečevi trećeg kola

Petak

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (0:1)
/Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 34, Kraso 62, Mijatović 87/

Subota

Voždovac - Radnik 1:1 (0:1)
/Stojanović 76 ag - Duronjić 4/

TSC - Radnički 1923 1:0 (0:0)
/Jovanović 85/

Čukarički - Javor 2:2 (1:1) 
/Miladinović 15, Drezgić 70 - Tanko 18, Gojković 82/

Nedelja

Napredak - Vojvodina 18.55 (TV Arena sport 2)
Partizan - Radnički Niš 19.30 (TV Arena 1 Premium)
Spartak - Železničar 21.00 (TV Arena sport 2)

Ponedeljak

IMT - Novi Pazar 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore