Superliga Srbije

Zvezda lako sa Napretkom: Mijailovićev evrogol prvenac u 100. utakmici za crveno-bele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 18:53
Zvezda lako sa Napretkom: Mijailovićev evrogol prvenac u 100. utakmici za crveno-bele MN Press

Crvena zvezda je rutinski savladala Napredak 4:0 (3:0) u drugom kolu Mozzart bet Superlige. Međutim, meč je obeležio Srđan Mijailović koji je u 100. meču za crveno-bele postigao gol prvenac. Ali sa stilom - evrogol. Posle pogotka Krasoaa i Bukarija, "Mićko" je postigao prelep pogodak sa 20 metara, lopta se samo spustila u ćošak golmana Bajića.

Kiša koja je padala u Beogradu sigurno je "oterala" mnoge navijače da ne dođu na stadion već meč prate preko TV Arena sporta, ali Napredak ista nije spasila da već posle prvih 45 minuta ne potpišu kapitulaciju. I bez Mirka Ivanića, čiju je ulogu preuzeo Marko Stamenić, Zvezda je igrala svoju igru, kontrolisala meč i bila uobičjano efikasna. 

Prošlo je samo 73 sekunde kada je Đeković neprezno faulirao Stefana Mitrovića, a sudija Đorđević nije imao dileme. Čekao je Žan Filip Kraso nekoliko minuta za VAR proveru zbog potencijalnog ofsajda u začetku akcije, a kad je dobio signal nije pogrešio. Pritidsak Zvezde trajao je još desetak minuta, zatim su Kruševljani vezanim kornerima i pojačanom agresijom uspeli da "odmore" Bajića. Međutim, individualnim kvalitetom, šampion je za samo 120 sekundi rešio meč. 

Kraso je poslao loptu preko odbrane do Bukarija. Golman Bajić je očekivao centaršut, ali se Bukari odlučio na udarac i pogodio.

Već u sledećem napadu Lučić, koji je imao dve prilike, vratio je loptu do Srđana Mijalovića na 20 metara od gola. Usledio je majstorski udarac, lopta se spustila iza Bajića u sam ugao. Evrogol, za aplauze na "Marakani", bio je prvenac Mijailovića u 100. utakmici za Zvezdu.

Sličnim scenario počeo je i drugi deo meča, sa razlikom da je VAR soba poništila odluku sudije da se dosudi penbal za Zvezdu. Lučić je efektno predribalo Mršića koji ga je stigao, ipak, ispred linije šesnaesterca. S obzirom na kvalitet, na rezultat, Zvezda je igrala mirno s namerom da kazni još koji propust rivala, a Kruševljani da što skuplje i sa što manje golova u mreži napuste "Marakanu".

Želeli su gosti do gola, Nenadović je testirao pažnju Glazera, ali zato Žan Filip Kraso pokazuje da ima moćnu levicu. Iz mesta je sa 17 metara poslao loptu u sam ugao. Čak četiri gola, dva "dabla" za novog napadača Zvezde u prva dva kola.

Zvezda je do kraja mogla do petog gola (Olenjinka), ali i Napredak do prvog u ovoj sezoni. Glazer je pročitao želju Babića.

Crvena zvezda - Napredak 4:0 (3:0)

Stadion: "Rajko Mitić".
​Sudija: Nikola Đorđević.
Strelac: Kraso u 5. iz penala i 71, Bukari u 35, Mijailović u 37. minutu.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Degenek, Dragović (od 58. Milunović), Rodić – Bukari, Mijailović (od 58. Šljivić), Stamenić, Mitrović (od 70. Azarov) – Olajinka, Kraso, Lučić (od 58. Nedeljković).

NAPREDAK: Bajić – S. Jovanović, Đeković, Mršić, Prijović – Putinčanin (od 46. Jović), Tomić (od 68. Krstić) – Nenadović (od 74. Babić), Stoiljković (od 46. Stanojlović), Vukajlović - Ljubomirac (od 68. Đ. Jovanović).

Mozzart Superliga, 2. kolo

Četvrtak

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)
/Ćirković 64, Rakonjac 84, Kuveljić 90/

Subota

Javor - Novi Pazar 3:1 (1:0)
/Gigić 13, Obradović 47, Kembel 51 - Adešinja 56/

Železničar - Mladost 0:2 (0:2)
/Sremčević 14, Milošević 36/

Nedelja

Crvena zvezda - Napredak 4:0 (3:0)
/Kraso 5 pen, 71, Bukari 35, Mijailović 37/

Radnički 1923 - Čukarički 1:2 (0:0)
/Činedu 62 - Docić 57, Tošić 67/

Vojvodina – Partizan 19.00 (TV Arena 1 Premium)

IMT - Voždovac 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak 

Radnik - Spartak 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore